2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Míg korábban a citromlével kevert szódabikarbóna volt a házi fogfehérítés hívei körében a sláger, az elmúlt években az eperszósszal kevert szódabikarbóna számított a legnépszerûbb módszernek. Egy új kutatás szerint azonban ez utóbbinak is több a hátránya, mint az elõnye.

Olcsóbb már nem lesz!2014-06-03 09:27:29

Az árusok szerint a hét közepétõl emelkedni fog a földieper ára a piacon.

A korábban jelzettnél két héttel késõbb ért össze a fóliasátras és a szabadföldi szamóca, vagyis a földieper termesztése, így egyszerre nagyobb mennyiség került a piacra, letörve az árakat - írta a Napi Gazdaság. A Magyar Nemzet arról ír, hogy fokozottan ellenõrzik az utak mentén epret árulókat.

Nyakunkon a szamócaszezon! Ki ne szeretné e finom gyümölcsöt, melyet nyers fogyasztása mellett sütéskor és fõzéskor sokféleképpen felhasználhatunk.

Ha magunk szedjük, sokkal jobban ízlik, ráadásul az eperföldön rengeteget lehet csipegetni, és míg a vödreinket, rekeszeinket lemérik, bennünket nem!

Virágzik a földieper. Ha a következõ hetekben napsütéses idõ lesz, akkor már nem kell sokat várnunk, s már május elején fogyaszthatjuk a hazai termést.

Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelõtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekbõl is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.

« 1. oldal »