2024. május 18. Szombat, Erik, Alexandra.
 
Orosz-kínai hitelminõsítõ intézet alakulForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-05 08:00:55
Közös hitelminõsítõ intézet létesítésérõl állapodott meg Oroszország és Kína - idézte kedden az RT.com hírportál a Kínában tárgyaló Anton Sziluanov orosz pénzügyminisztert.

Megvitattuk egy független hitelminõsítõ rendszer felállításának lehetõségét. Számos ország nagyobb tárgyilagosságra tartana igényt a hitelminõsítõk mûködésében - mondta Anton Sziluanov pénzügyminiszter. Az országokat és a regionális beruházási projekteket a jelenleg mûködõ hitelminõsítõk által alkalmazottal megegyezõ eszközökkel és kritériumok alapján mérlegelõ orosz-kínai hitelminõsítõ intézetet hozunk létre - fogalmazta meg.

Kezdetben az intézet közös orosz és kínai, valamint más ázsiai országokkal közösen végrehajtott befektetési projekteket minõsít majd, a rendszert a késõbbiekben presztízse és elismertsége növekedésével párhuzamosan fogják tovább terjeszteni - tette hozzá.

Anton Sziluanov nem említette, hogy a tervezett új hitelminõsítõ intézet mikor jön létre és milyen viszonyban lesz az egy évvel ezelõtt orosz, kínai és amerikai részvétellel Hongkongban létrehozott Universal Credit Ratings Group (UCRG) társasággal. Az UCRG a kínai Dagon, az orosz RusRating és az amerikai Egan-Jones Ratings egyenlõ részvételi arányával alakult meg.

Az RT hírportál beszámolója szerint a szakítás igénye a három nagy amerikai hitelminõsítõ intézet, a Fitch, a Moodys és a Standard & Poors szolgáltatásaival nem Oroszországra és Kínára korlátozódó, hanem globális jelenség a 2008-as pénzügyi válság óta.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek