2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Ezer forintért hat nap – indulnak az Erzsébet-táborokForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-06-06 08:54:06
Több tízezer gyerek nyaralhat, kirándulhat idén az Erzsébet-program jóvoltából. Egyes táborokban hírességek foglalkoznak a gyerekekkel.

Közel 50 ezer gyermek vesz részt idén a nyári Erzsébet-táborokban, illetve a tavaszi és õszi kirándulásokon - elõbbieken 30 ezren, utóbbiakon 10-10 ezren. Nagy általánosságban elmondható, hogy a jogosult gyerekek 95 százaléka ezer forintos részvételi díjért jut hozzá egy öt éjszakás, hatnapos, programokkal ellátott, napi ötétkezéses erzsébet-tábori szolgáltatáshoz – hangsúlyozta a 180 percben Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány fõtitkára. Hozzátette: van már olyan tábor, amely véget ért, mint a május 1-jei nagy futam több mint ezer résztvevõvel.

A nyaralótáborok mellett idén majdnem hatvanféle tematikus tábort is szerveznek gyerekeknek, ezek között vannak, amelyekre iskolai csoportok, gyermekvédelmi intézmények közösségei pályázhatnak, és olyanok is, amelyekre egyéni jelentkezõket várnak. Egyes – gyorsan betelõ – tematikus táborokban „ismert, kedvelt húzónevek” foglalkoznak személyesen a gyerekekkel, például Szávay Ágnes teniszezõ, Kovács Kokó István bokszoló, Kovács Ági úszó vagy Nagy Tímea vívó.

Rendkívüli népszerûségnek örvendenek a túlélõ-táborok, de a népmûvészettel, néptánccal, hagyományõrzéssel összekötött üdülések is. Idén elõször horgásztábor is lesz, de szerveznek sportos, így vízi- és röplabdás, valamint tehetséggondozó programokat is. A részletekrõl az Erzsébet-program honlapján lehet tájékozódni.

Az összesen több mint százezer gyereknek és felnõttnek üdülési lehetõséget biztosító Erzsébet-táborok fedezetét nem központi költségvetési forrásból biztosítják, hanem az Erzsébet-utalvány forgalmazásából származó bevételekbõl. Erzsébet-program: új pályázatok, bõvülõ lehetõségek260 ezren üdülhettek az Erzsébet-program 2 éve alattNavracsics: Az Erzsébet-program az egész társadalmat segítiIdén már hatvankét pályázatra lehet jelentkezni az Erzsébet-program keretein belülErzsébet-program: a nagycsaládosok és a fogyatékossággal élõk üdülési pályázatát is lezárták

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!