2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Változás keddtõl: országszerte 70 helyen lesz új elõhívó számForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-01 10:54:17
A szolgáltatók közötti verseny miatt olcsóbb lehet a mobilparkolás- mondta a Híradónak a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója. Július elsején, azaz kedden indul az egységes mobilparkolási rendszer. Országszerte hetven helyen változik az elõhívó szám, és bõvül azoknak a szolgáltatóknak a köre is, amelyeken keresztül igénybe vehetõ a rendszer.

Siófokon hétvégén is fizetni kell a parkolásért. Az itt lakók többsége mobiltelefonnal vált parkolójegyet.

„A mobilt általában akkor szoktam használni, amikor nem tudom, mennyi idõ alatt végzek. Akkor sokkal kényelmesebb, mint leszaladgálni állandóan az automatához, pénzt bedobni” – fogalmazott a Híradónak Szabó Szilárd.

Kedd reggeltõl országszerte megváltozik a megszokott mobilparkolási rend. Az eddigi 810-es elõhívó helyett ugyanis az autósoknak már a 763-as számot kell tárcsázniuk. A zónakódok, vagyis az utolsó négy számjegy azonban mindenhol változatlan marad.

Július elsejétõl az automatákon már ilyen, új tájékoztató matricák is jelzik, hogy átalakul a mobilparkolás. Változás az is, hogy minden övezetben több szolgáltató közül lehet majd választani.

Az új rendszer bevezetésével a parkolás díja nem emelkedik, sõt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint az árak a jövõben akár csökkenhetnek is. Veres Mihály hozzátette: a keddtõl mûködõ új mobilparkolási rendszer nemcsak a fõvárosban, hanem az egész országban egységes lesz.

„Az országban hetven helyen van fizetõs közterületi parkolás, július elsejétõl, keddtõl mind a hetven helyen elérhetõ lesz, ahol eddig nem volt bevezetve, ott is, és ott is fogunk tudni mobillal fizetni a parkolásért” – fogalmazott Veres Mihály.

Ha július 1-én valaki még a korábbi 810-es számra küld SMS-t, azt válaszüzenetben figyelmeztetik a változásokra. A régi számról már egyáltalán nem lehet majd kezdeményezni a mobilparkolást.

Keddtõl a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül lehet megvásárolni az autópályamatricákat is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!