2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Gyors segítséget kapnak a kórházakForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-04 16:02:13
Ha az országgyûlés megszavazza a támogatást, akkor a pénzt még nyáron átutalják az intézményeknek - jelentette be Zombor Gábor a Semmelweis-napon, vagyis az egészségügyi dolgozók napján. Az államtitkár hozzátette: a támogatást elsõsorban adósságaik csökkentésére, és mûködésük finanszírozására fordíthatják a kórházak.

A több mint száz hazai kórház közül kilencvennek van lejárt adóssága, amely eléri a 62 milliárd forintot. Ezek az intézmények még a nyáron plusztámogatáshoz juthatnak- erõsítette meg Zombor Gábor. Az egészségügyért felelõs államtitkár azt mondta, hogy a pénzt az egészségügyi alap tartalékából fizetnék ki, és a kórházak mûködésének finanszírozására fordíthatják majd.

Az egészségügyért felelõs államtitkár szerint ez a tartalék jelenleg 14-15 milliárd forintot tesz ki. A döntés még nem született meg, de Zombor Gábor bízik abban, hogy ez napokon belül megtörténik és a kórházak megkaphatják a támogatást.

A Magyar Kórházszövetség örül a támogatásnak. Az elnök szerint sürgõs a segítség, mert van olyan intézmény, amelyiknek a napi mûködés is nehéz. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke szerint „fontos lenne a kórházak költségvetését hosszútávon rendezni, de jelen pillanatban egy gyors segítség levegõvételt jelent”.

Az adósságállomány csökkentése mellett folytatódnak az elkezdett kórházi fejlesztések is. Több mint 300 milliárd forintból négyszáz beruházás valósul meg. Siófokon például egy átfogó fejlesztés indul a kórházban, többek között modernizálják a sürgõsségi épületét.

Salgótarjánban pedig bejelentették, hogy több mint 2 milliárd forintos fejlesztést kezdenek el. A tervek szerint lecserélik az elavult eszközparkot, és a kórház épületét két új szinttel bõvítik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!