2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A fürdõk is bekerülnek a védjegyrendszerbeForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-08 12:07:11
A fürdõkkel bõvül a nemzeti tanúsító védjegyrendszer, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fürdõszövetség 1-5 csillaggal minõsíti azokat az élményfürdõket, gyógy-, wellness-, illetve orvosiwellness-fürdõket, strandfürdõket és uszodákat, amelyek csatlakoznak a minõsítési rendszerhez.

A készülõ turizmusfejlesztési koncepcióban foglaltakkal összhangban, a versenyképességet alapvetõen befolyásoló szolgáltatások megbízható színvonalának biztosítása végett született a döntés, hogy a nemzeti tanúsító védjegyrendszer a szálláshelyek mellett az egyéb turisztikai szolgáltatásokra is kiterjedjen - közölte hétfõn az NGM.

A fürdõk esetében a csillagok számának jelöléséhez szakértõk vizsgálják az alapvetõ feltételek meglétét - mûködési, mûszaki, szolgáltatásválaszték és színvonal, humán felkészültség, a dolgozók szakképzettsége - a fürdõ típusa szerint.

A színvonal szerinti osztályozást pontozásos rendszerben állítják fel, amely a minimumfeltételeken túlmutató felkészültséget is vizsgálja, mint például a fürdõ elhelyezkedése, megközelíthetõsége, infrastruktúrája, vízminõsége, munkatársainak nyelvismerete.

A védjegyhasználatra vonatkozó döntést a Magyar Fürdõszövetség, a nemzetgazdaság tárca, illetve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselõibõl álló bírálóbizottság javaslata alapján a turizmusért felelõs miniszter hozza meg.

A közlemény szerint az öt évre szóló védjegyhasználat a magas minõségû szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére szolgál. A fürdõ csillagai garanciát nyújtanak a szakmai elvárásoknak megfelelõ színvonalú fürdõszolgáltatás minõségére, és megszerzésük jelentõs piaci elõnyökkel is járhat - közölték.

A tanúsító védjegyrendszerhez a szolgáltatók önkéntesen csatlakozhatnak, a jogokat az NGM gyakorolja, a minõsítés adminisztrációs feladatait pedig a Magyar Fürdõszövetség látja el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!