Utolsó módosítás: 2014-07-13 12:57:08 |
|
Jóval kevesebb cukrot és zsiradékot fogyaszt a lakosság, mint hét éve. Lassú, fokozatos elmozdulás tapasztalható a magyarok élelmiszer-fogyasztásában az egészséges táplálkozás irányába, jóval kevesebb cukrot és zsiradékot fogyaszt a lakosság, mint hét éve, azonban hatalmas a különbség a legszegényebbek és a legjobb anyagi helyzetben lévõk táplálkozási szokásai között - írja a Magyar Nemzet pénteki számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Magyarország 2013 kiadványára hivatkozva.
A lap írása szerint 2012-ben a legfelsõ jövedelmi szinten élõk mintegy két és félszer annyit költöttek élelmiszerre, mint a legszegényebb családok. Élelmiszertípusonként is eltérõ a különbség, a szegényebbek elmaradása különösen a drágább húsfélék, a sajt és a gyümölcs esetében számottevõ. A legfelsõ jövedelmi szinthez tartozók kenyérbõl évente közel 12 kilóval kevesebben fogyasztottak, húsból viszont másfélszer, tejbõl és zöldségbõl kétszer, míg gyümölcsbõl négyszer annyit vásároltak, mint a legszegényebbek - írja a Magyar Nemzet.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|