2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Sok az elrettentõ példa: érdemes elõre tájékozódni a szülõknekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-15 14:09:23
Az elrettentõ példák ellenére nagyon sok jó tábor van Magyarországon és külföldön is, de érdemes ismerõsöktõl tájékozódni, és elõre ellenõrizni a programot.

Alkohol, cigaretta, szex és Balaton parton hagyott gyermek. Érdemes ismerõsöktõl tájékozódni, és szülõként akár elõre is ellenõrizni azt a nyári tábort, ahová majd a gyermeket küldeni fogjuk. Természetesen létezik számtalan megbízható, minõségi szolgáltatásokat nyújtó tábor is, de azért néhány elrettentõ eset tapasztalatai is megfontolandóak. A táborok veszélyeirõl volt szó a Kossuth Rádió Napközben címû mûsorában.

Elek Ányos, a Veled Kerek Nyári Tábor vezetõje a mûsorban elmondta: az elrettentõ példák ellenére nagyon sok jó tábor van Magyarországon és külföldön is. Abban azonban fontos különbséget tenni, hogy egy tábor csupán gyerekmegõrzõként mûködik-e, vagy élvezetes, változatos programokat kínál, és 24 órás felügyelet biztosít. Ha ugyanis lekötik a gyerekek figyelmét, nem fognak unatkozni, így arra is sokkal kisebb az esély, hogy veszélyes dolgokat próbálnak ki. A táborvezetõ a szülõknek azt javasolta, körültekintõen válasszanak tábort, és járjanak utána, kérdezzenek rá minden apró részletre, találkozzanak személyesen is a táboroztató tanárokkal.

Tibenszky Moni Lisa, a Felelõs Szülõk Iskolájának alapítója hozzáfûzte: vannak olyan rizikófaktorok, amelyeket nem lehet kiszûrni, de a lehetõ legtöbb szempontot figyelembe kell venni a tábor kiválasztásánál. A szakember azt tanácsolta: a szülõk gondolják végig azt is, hogy a gyerek fel van-e már készülve egy ott alvós táborra, inkább napközis, vagy tematikus táborba küldik-e a gyereket, érdeklõdjenek arról, mekkora lesz a táborozók létszáma, milyen a tábor napirendje, és a gyerekkel beszéljék meg, hogy hova menne szívesen, hiszen a kínálat hatalmas.

Tibenszky Moni Lisa elmondta: többször javasolták már, hogy a táboroknak legyen minõségbiztosítása. ÁNTSZ-engedéllyel ugyan rendelkezniük kell, de például a pedagógia végzettség nem feltétel ahhoz, hogy valaki megszervezzen egy tábort.

A www.felelosszulokiskolaja.hu és a www.taborfigyelo.hu oldalakon a szülõk további információkat találnak a táborokkal kapcsolatban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!