2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Program, érték, kor – kritériumok, amik szerint érdemes a gyereknek tábort választani.

A helyi önkormányzat támogatásával a nyár folyamán négyféle táborban vehettek részt a nyíracsádi gyerekek.

A Polgárõr Szervezet megalakulása óta elõször szervezett versenyt a diákok részére július 24-én. A rendezvény szervesen kapcsolódott a Erzsébet Tábor programjaihoz.

A tavalyi „próba” után országossá vált a program.

A KLIK Berettyóújfalui Tankerületének sikeres pályázatának eredményeként lehetõség kínálkozott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól Erzsébet Napközis Tábor megrendezésére a Bihari térség több iskolájában.

Az elrettentõ példák ellenére nagyon sok jó tábor van Magyarországon és külföldön is, de érdemes ismerõsöktõl tájékozódni, és elõre ellenõrizni a programot.

Az Erzsébet-program Európa-szerte az egyik legsikeresebb kezdeményezés, amely az állam szociális érzékenységérõl tanúskodik – mondta a kormányszóvivõ csütörtökön Zánkán. Kurucz Éva közlése szerint az idén a 400 ezredik pályázó élhet a program kínálta lehetõségekkel.

Bûnmegelõzési rendezvényt tartottak a Nyíracsádi Mûvelõdési Házban 2014. június 30-án.

Egy tábor – sok élmény: harminc egészségkárosodott és hátrányos helyzetû gyermek nyaralt Hajdúszoboszlón a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Látható szeretet címû táborában.

Ugyan a gyerekek nem is lehetnének boldogabbak, hogy végre vége a sulinak, a szülõknek néha komoly fejtörést okoz, milyen elfoglaltságot találjanak a fiataloknak.

Több száz tábor közül választhatnak a szülõk és a gyerekek a nyári szünidõre. Sokan a saját iskolájuk által szervezésében indulnak útnak, de rengeteg tematikus táborba is lehet jelentkezni. Az egyik szakmai portál vezetõje szerint fontos, hogy a szülõ mindig elõre tisztázza, mit kap a pénzéért.

A táboroztatásnak nincs szakmai akkreditációja, ezért elengedhetetlen, hogy a szülõ alaposan tájékozódjon, ha a gyerekét olyan táborba küldi, amelyet még nem ismer.

Hagyományõrzõ kézmûves tábor Földesen
Földes – Földes, Nagyszalonta, Nagyrábé 10- 16 éves fiataljai közül huszonheten egy hétig a népi hagyományok õrzése jegyében Kézen fogva címmel Hagyományõrzõ Kézmûves táborban ismerkedtek a kézmûvességgel, a gyöngyszövés és szalmafonás mûhely titkaival.

 


Konyár - A konyári mûvelõdési ház szervezésében augusztus 22 és 26 között került megrendezésre az idei Kézmûves és Néptánc Tábor közel harminc gyerek részvételével.

 

 

Harmadik alkalommal rendezte meg Csökmõn a népmûvészeti tábort a Tájház és a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület.

Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttmûködési Program keretében június 21-27-e között táborozni érkezett Révrõl 20 gyermek és öt felnõtt.

Szlovéniában jártak2009-09-25 15:03:30

Szlovéniában jártak a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai augusztus végén. Sok élménnyel gazdagodva tértek haza szeptember elején.

« 1. oldal »