2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Berettyóújfalui modell alapján táboroztatnakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-01 13:46:17
A tavalyi „próba” után országossá vált a program.

Összesen ezer hajdú-bihari gyermek vett részt idén napközi Erzsébet-táborokban; a balmazújvárosi tankerületben Balmazújváros, Hortobágy és Tiszacsege, míg a berettyóújfalui tankerületben Berettyóújfalu, Komádi, Magyarhomorog és Körösszegapáti településeken – tájékoztatott érdeklõdésünkre a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA).

Az országos programhoz Berettyóújfaluban teremtették meg a modellt. A MNÜA a bihari várost tavaly választotta ki, mellette szólt, hogy a 47 leghátrányosabb helyzetû kistérség egyike, a keleti országhatáron fekszik, illetve a hátrányos helyzetû gyermekek aránya magas. E gyerekek számára nyílt lehetõség a nyári szünet tartalmas eltöltésére, a napközbeni étkeztetésük biztosításával. Mivel a program nagy sikerrel zárult, így a MNÜA idén kiterjesztette a Napközi Erzsébet-tábor pályázatot 6 tankerület 27 iskolájára.
Kéttucatnyi helyen

2014-ben a program segítségével 3 ezer, a leghátrányosabb helyzetû kistérségben élõ általános iskolás gyermek juthatott el egyhetes napközi táborba június 21. és július 25. között, ahol négyszeri étkezést, valamint fejlesztõ és kulturális programokat biztosítottak számukra. A táborokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületeivel együttmûködésben szervezte az alapítvány, Magyarország 26 településén. A helyek megteltek – tudatta a MNÜA.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!