2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
A héten visszatér a nyárias idõjárásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-16 12:32:41
A héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hõmérséklet, nappal 30 fok körüli maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Hétfõn az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Emellett viszont akár többfelé – legkisebb eséllyel északkeleten – is kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok. A szél csak zivatar idején erõsödik meg. A legalacsonyabb hõmérséklet 12-18, a legmagasabb hõmérséklet 25-30 fok között valószínû.

Kedden fõként a nyugati és a középsõ területeken valószínû zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerõsödik, zivatar idején viharossá is fokozódhat. A minimumhõmérséklet 13-18 fok között valószínû. Nappal 27-31 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán, csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett szórványosan zápor, zivatar is elõfordulhat. A szél többfelé megerõsödik, zivatarkor viharos is lehet. A leghidegebb órákban mindhárom napon 14-19 fok várható, a nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínû. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hõmérséklet 14-19, a legmagasabb hõmérséklet 28-31 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!