2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Szépen épül, gyarapszik a gyülekezetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-07-20 05:58:23
Közel tíz éve szolgál Lovász Krisztián református lelkipásztor Hajdúsámsonban.

Amikor 2005-ben a településre érkezett egy jó adottságú, de kissé elöregedõ gyülekezetet talált a lelkipásztor. A gyülekezet építését ezért a gyermekek bevonásával kezdte, a gyülekezet pedig mára már szinte teljesen lecserélõdött.
Több keresztelõ, mint temetés

Az elmúlt kilenc évben ugyan sok száz embert el kellett temetnie, örvendetes azonban, hogy ez idõ alatt a keresztelések száma még ezeket is felülmúlta.

A lelkipásztor elmondta, hogy nagyon sokan járnak templomba és a gyülekezeti tagok közül egyre többen segítenek neki a gyülekezet építésében. Igazi csapatként kezdenek mûködni a sámsoni reformátusok. Mindez a pünkösdi családi napon is érezhetõ volt, ahol majd’ kétszázhúsz tag vett részt a bánki programokon.

Lovász Krisztián kiemelte, hogy a legfontosabb mindig is az volt, hogy az emberek szeressenek a templomba járni, tudjanak belekapaszkodni az igébe, és csak ez után a második legfontosabb, hogy közös programok is szervezõdjenek. Kifejtette, az, hogy egyre többen járnak az alkalmakra elsõsorban Isten munkája, és kellett ehhez az is, hogy személyesen is megszólítsák az embereket és megértessék velük, hogy a keresztyén lét nem csak vasárnapokra szól, hanem vasárnaptól vasárnapig tart.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!