2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Vízilabda Eb és Forma 1 - teltház lesz a budapesti szállodákbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-07-24 13:06:44
A Magyar Turizmus Zrt. szerint a sportturizmus az egyik legértékesebb ága az idegenforgalomnak. A sportrajongók ugyanis hajlamosak többet költeni az átlagosnál.

Teltház lesz a hétvégén a legtöbb budapesti és a fõvárosi környéki szállodában a vízilabda Európa-bajnokságnak és a hétvégi Forma 1-es futamnak köszönhetõen. A Hungaroringre már megérkeztek a csapatok, a szállodákba pedig az elsõ szurkolók. A Magyar Turizmus Zrt. szerint a sportturizmus az egyik legértékesebb ága az idegenforgalomnak. A sportrajongók ugyanis hajlamosak többet költeni az átlagosnál.

Megérkeztek a Forma 1-es csapatok, akik most igyekeznek minél elõbb kipakolni és elrendezkedni, hogy felkészülten várhassák a pilótákat. A célegyenesben egyelõre kamionok sorakoznak, vasárnap délután azonban a rajtkockákat a Forma 1-es versenyautók foglalják majd el.

A mogyoródi vendéglátósok is készülnek a magyar versenyhétvégére. Egy házban például apartmanokat alakítottak ki, amiket kiadnak a szurkolóknak. A tulajdonos szerint a Forma-1 jó hatással van a település idegenforgalmára. Ahogy az eddigi években mindig, úgy idén is teltházra számít. Az az igazság, hogy a Forma-1, amikor megkezdõdött itt Mogyoródon, akkor kezdtük el ezt a szállásadást és utána próbáltuk bõvíteni, most már valamilyen szinten elértük azt, hogy egész évben vannak vendégeink – mondta Juhász Attila, egy magánszállás tulajdonosa.

A budapesti szállodákba is megjöttek az elsõ szurkolók. Van olyan finn férfi, aki a családját is elhozta. Nem meglepõ módon a két finn versenyzõ: Kimi Raikkönen és Valtteri Bottas a kedvencei. Azt mondta: 4. alkalommal jönnek már Magyarországra, mert a Forma-1 mellett Budapestet is szeretik. De nemcsak a Forma-1 miatt kerül most a figyelem középpontjába Magyarország, hanem a Vízilabda Eb-nek köszönhetõen is.

Az egyik nagy szállodalánc vezetõi azt mondják: nagyon sok szurkoló emiatt jött Budapestre, ráadásul a hotelszobák jelentõs része a játékosokkal telt meg. Közvetlenül a vízilabda EB-ben érintett szállodáink július 8-a óta szinte teljes teltházzal mennek. Most hétvégén erre rájön még a Forma-1 várt vendégforgalma is. Ha telhetetlen akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy kár, hogy egy ideig van két ilyen rangos esemény a városban, hiszen a vízilabda Európa-bajnokság vendégei miatt Forma 1-es szurkolókat kisebb mennyiségben tudnak az adott szállodák fogadni – nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Nyrt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese.

A Magyar Turizmus Zrt. szerint az idegenforgalom szempontjából egyre fontosabbak a nagy sportesemények. Akik ilyen motivációval utaznak, hajlamosak arra, hogy sokkal többet költsenek, sokkal több szolgáltatást vesznek igénybe a tartózkodásuk alatt, tehát mindenképpen elmondható, hogy a sportturizmus, az mindenképpen egy nagyon értékes szegmense a turisztikai ágazatnak – közölte Maráczi Gábor, a Magyar Turizmus Zrt. marketing és stratégiai igazgatója.

Becslések szerint a vízilabda Eb és a hétvégi Forma-1-es futam összesen több tízezer vendéget vonz Budapestre, akik több százmillió forintot költenek majd el Magyarországon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!