2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Tíz százalékkal nõtt a nyári étkeztetésben részt vevõ gyerekek számaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-15 13:57:09
Tíz százalékkal nõtt a nyári étkeztetésben részt vevõ gyerekek száma a múlt évihez képest, a programra az idén 2 milliárd 640 millió forintot fordított a kormány – mondta Czibere Károly, az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelõs államtitkára.

Czibere Károly a Nógrád megyei Nagylócon tartott szerdai sajtótájékoztatón ismertette: 1300 önkormányzat indult a pályázaton, valamennyi hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetû település nyert, és ezen önkormányzatok összes igényét ki tudták elégíteni.

Az államtitkár elmondta: a sikeres programot a rászorulókat támogató operatív programmal egészítik ki, a hazai források mellé a következõ költségvetési ciklusban uniós forrásokat is bevonnak. 29 milliárd forint áll majd rendelkezésre, elsõsorban a három év alatti gyermekek étkeztetésére, élelmiszerrel, illetve kiegészítõ csomaggal való ellátására, utóbbiba például pelenka kerül.

“Talán már a következõ évre el tudjuk mondani, hogy e két program együttmûködése, összekötése révén a legfontosabb cél megvalósul, nem lesz Magyarországon olyan család, amelyben gyermekek anyagi okok miatt nem jutnak élelemhez” – tette hozzá az államtitkár.

Czibere Károly arról is beszámolt, hogy az önkormányzatok tapasztalatai alapján már az õsszel elkezdik tervezni a jövõ évi programot. Az önkormányzatoktól többek között azt szeretnék megtudni, hogy voltak-e a pályáztatásban bürokratikus akadályok, vagy mennyire életszerûek a kiírásban szereplõ kvóták.

Péter Gábor, Nagylóc független polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: a falu elõször vett részt a pályázaton. A nyári étkeztetést 199 gyereknek biztosítják, közülük ötven gyerek étkeztetési költségeit az önkormányzat vállalta.

A szülõktõl és a gyerekektõl csak pozitív visszajelzést kapnak – mondta a polgármester. A pályáztatást egyszerûnek, gördülékenynek nevezte, és fontosnak tartotta, hogy az elnyert összeget elõre megkapták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!