2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Már igényelhetõ a diákhitelForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-08-20 12:17:35
Már igényelhetõ mindkét, rekordalacsony kamatozású diákhitel-konstrukció a 2014/2015-es tanévre, az igénylés a Diákhitel Direkt online felület mellett a felsõoktatási intézmények elektronikus hallgatói felületén is elindítható.

A Diákhitel Központ MTI-hez hétfõn eljuttatott közleménye emlékeztet: a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata 5,75 százalékra csökkent, a kötött felhasználású Diákhitel2 ügyfelekre esõ része továbbra is fix 2 százalék.

Az igénylés az egyetemek és fõiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületérõl is indítható, így az adatlap helyben, a felsõoktatási intézmény tanulmányi osztályán kinyomtatható és le is adható.

A felvehetõ hitelösszegek változatlanok: a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint igényelhetõ, a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehetõ maximuma pedig az igénylõ képzési költségének összege.

A Diákhitel Központ felhívja a figyelmet, hogy azok a diákok, akik az elsõ hiteligénylési határidõig, szeptember 15-ig leadják hitelkérelmüket, október 15-én hozzájuthatnak a megigényelt összeghez, mely a Diákhitel1 esetében az igénylõk bankszámlájára, a Diákhitel2 esetében közvetlen a felsõoktatási intézményhez érkezik.
A tájékoztatás szerint a várhatóan megnövekvõ ügyfélforgalom következtében a KÖKI Terminálon található ügyfélszolgálat ezentúl minden szombaton nyitva tart 10 és 14 óra között.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!