2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Napelemes rendszerrel állítja elõ energiaszükséglete felét a hegyvidéki önkormányzatForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-31 16:26:04
Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere szerdán kapcsolta rá a rendszert az elektromos hálózatra. Az önkormányzat épületének tetején tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: a 180 napelem 86 ezer 400 kiloWattórát teljesít, s ezzel az éves áramdíj felét, mintegy 5 millió forintot takarítanak meg.

Mostantól napelemes rendszerrel állítja elõ az áramfelhasználásának felét a hegyvidéki önkormányzat. A rendszer kiépítését teljes egészében az Európai Unió finanszírozta, a beruházás 38 millió forintból valósult meg.

A polgármester tájékoztatása szerint telepítettek már hasonló rendszert bölcsõdék és óvodák tetejére és azt tûzte ki célul, hogy minden közintézményben megtegyék ezt, ahol lehetséges.

Pokorni Zoltán szavai szerint igyekeznek óvni a hegyvidéki környezetet, s erre példa, hogy a MOM Kulturális Központ fûtését, világítását a Jagelló úton lezúduló szennyvíz hõjébõl biztosítják, az uszodákat pedig klór nélkül tartják tisztán és baktériummentesen.

Hozzátette: a következõ lépés, hogy õsztõl az önkormányzat és intézményei egyetlen mûanyag palackos vizet, üdítõt sem vásárolhatnak, mert eddig évente közel 10 ezer palackkal szennyezték a természetet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!