2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
55 ezer gyerek nyaralt idén az Erzsébet-táborokbanForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-08-31 17:35:16
A pénteken véget érõ Erzsébet-táborokat az olimpiai bajnok párbajtõrvívó, Nagy Tímea által vezetett edzés közben értékelte az államtitkár a balatonberényi táborban.

A nemzetközi szinten elismert Erzsébet-táboroztatás, amelynek kertében az idén már 55 ezer gyermek nyaralhatott, remek konstrukció, hiszen jelen van benne a társadalmi szolidaritás, az önkéntesség és a tehetséggondozás is - mondta Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára csütörtökön Balatonberényben.

A pénteken véget érõ Erzsébet-táborokat az olimpiai bajnok párbajtõrvívó, Nagy Tímea által vezetett edzés közben értékelte az államtitkár a balatonberényi táborban. Kiemelte, hogy a határokon belülrõl és túlról az idén már mintegy ezer, fogyatékkal élõ gyermek is részt vehetett a közös nyaralásokon. Az önkéntesség jegyében neves sportolók és mûvészek szakmai irányításával foglalkoztak a gyerekekkel. A tavaly elkezdett Talentum programban a kiemelkedõ teljesítményt nyújtó fiataloknak tematikus táborokban adtak lehetõséget a szakmai fejlõdésre, tehetségük kibontakoztatására.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetõen 2012-ben 14 ezer, tavaly mintegy 50 ezer, az idén pedig csaknem 55 ezer, javarészt hátrányos helyzetû gyermek nyaralhatott a balatonberényi, a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban tizenegy héten keresztül.

Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány fõtitkára arról is beszámolt, hogy a határon túlról érkezõ gyermekeknek is egyre több lehetõséget biztosítanak a kiírt pályázatokkal. Nyári táborok nyíltak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévõ gyermeknek, és megnyílt egy Erzsébet-tábor a magyar nemzetiségû, hátrányos helyzetû Kárpát-medencei gyermeknek a Madarasi Hargitán, Ivóban is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!