2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Mindhárom lakossági energiahatékonysági pályázatnál felfüggesztették a beadásokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-10-30 08:48:21
Bizonytalan idõre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hûtõgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére – derül ki a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján megjelent tájékoztatóból.

A háztartási gépek cseréjére hétfõtõl lehetett jelentkezni, a fûtéskorszerûsítési pályázatra keddtõl, a homlokzati nyílászárók cseréjére pedig az eredeti ütemterv szerint szerdától fogadták volna be a pályázatokat.

Az ÉMI kedden délelõtt már jelezte, hogy bizonytalan idõre, a rendszerben jelentkezett mûszaki problémák megoldásáig a kazáncsere-pályázatok befogadását felfüggeszti. A társaság az MTI megkeresésére közölte: a fejlesztõk és rengeteg pályázó is jelzett problémákat az online rendszerben, így azt teljes körûen tesztelni kell. A szakemberek már dolgoznak a probléma elhárításán, azt azonban a társaság nem tudta megmondani, mikorra oldják meg a problémát, s mikor lehet pályázni.

Az ÉMI honlapján megjelent közlemény mindhárom pályázattal kapcsolatban arról tájékoztat, hogy a napokban jelentkezõ fejlesztõi, és a pályázni szándékozók által is jelzett problémákat jelenleg még nem sikerült teljes körûen megoldani. A végleges megoldásig, és annak teljes körû teszteléséig, bizonytalan idõre a pályázatbenyújtásokat felfüggesztik.

A honlap szerint a pályázatokkal kapcsolatos minden további információról, a benyújtások kezdeti idõpontjáról a késõbbiekben tájékoztatnak, valamint a közlemények a portálokon, az nfm.gov.hu és emi.hu honlapokon is megjelennek.

A három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre. A fûtéskorszerûsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!