2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Tartható határidõket kér a pénztárgépszövetségForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-04 13:39:04
A szövetség szerint az online pénztárgéprendszer egyenlõséget teremt a cégek között, mert megszünteti az adóelkerülõ vállalkozók eddigi versenyelõnyét, de fontos a kiskereskedelmi online átállás tapasztalatainak hasznosítása.

A Magyar Pénztárgép Szövetség tartható határidõk kiszabását kéri a kormánytól, amikor a gazdaság más szektoraiban is bevezetik az online kasszákat - közölte a frissen megalakult szakmai szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény idézi Novák Zoltánt, a szövetség elnökét, aki elmondta: az elõzõ idõszak legnagyobb tanulsága az volt, hogy csak tartható határidõket érdemes kitûzni. Figyelembe kell venni, hogy a pénztárgépek gyártása és leszállítása között nagyjából 3 hónap telik el, egy új pénztárgép kifejlesztése és engedélyeztetése pedig legalább féléves folyamat.

Az elnök kiemelte: ezek az idõszakok mindegyik gyártóra helytállóak, egyetlen felelõs vállalat sem ígérhet ennél lényegesen gyorsabb szállítást. Közölte: a szakma szerint szükség van egy hatósági áras éves felülvizsgálati díjra. A rendelet elõírja az éves felülvizsgálatot, hiszen Magyarország legnagyobb és legbonyolultabb IT-rendszerének szükséges a rendszeres karbantartása.

A Magyar Pénztárgép Szövetséget forgalmazók, beszállítók és viszonteladók alapították. A szövetség célja, hogy összefogja az iparági véleményeket, és folyamatos kapcsolattartással, illetve szakmai javaslatok készítésével segítse a kormányzatot és a Nemzetgazdasági Minisztériumban mûködõ pénztárgép-munkacsoportot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!