2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Vége a sztrájknak: újra járnak a vonatokForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-10-27 15:05:35
Délben a vonatok újra elindultak. A Debrecenben vesztegelõ két intercity dolgozói is újra felvették a munkát.

Debrecenben csupán két szerelvény utasai várták a sztrájk végét. Az egyik Budapestre, a másik Záhonyba indult el ezekben a percekben.

10:26 Az állomási büfék dolgozói negatívan nyilatkoztak a sztrájkról, hiszen számukra jelentõs forgalomkiesést jelent, úgy tûnik, hogy nem csak a MÁV dolgozóit érinti a sztrájk, hanem az állomáson dolgozó szolgáltatókat is.

10:18 Az állomáson feldúlt utasokkal lehet találkozni, akik az általuk értelmetlennek nevezett sztrájk miatt az itteni állomáson kényszerültek vesztegelni. Az utasok rosszul informáltak, legtöbben alig tudnak valamit a tovább indulásról. Az egyetlen biztos, ami számukra is nyilvánvaló, hogy fenn áll a veszélye annak, hogy csupán délben indulhatnak tovább

10:15 Az imént bezáródott az egyik ic ajtaja, mire a Debrecenben ragad utasok, a nyitva maradt ajtókon felpattantak a vontra. A vasutas hölgy hangosan adta az utazók tudtára, hogy csak az ajtókat zárta be a vonat az marad.

10:12 A vonatok állnak. A MÁV dolgozói a felhõk mögül elõbújó nap sugaraiban sütkéreznek. Annyi bizonyos, hogy délig nem indulnak az inter-cityk.

10:05 Akinek bérlete van a MÁV bizonyos szakaszaira, azt a Volán járatain a sztrájk alatt felhasználhatja, hiszen elfogadják azokat.  

10:00Megkezdõdött a sztájk. 

9:50 A debreceni állomáson csupán néhány ember lézeng minden bizonnyal az emberek már korábban tájékozódtak a MÁV sztrájkjáról. Az információs falon két inter-city jelez a mûszer, a 10:06-os Budapesti és a 9:54-os Záhonyit.

Úgy tudtuk meg, az bizonyos, hogy a kiírt két vonat beérkezik, de a vonaton dolgozó személyzettõl függ, hogy tovább indulnak e.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!