2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Meg akarta kerülni a rendszert, de alaposan átvertékForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-28 08:35:39
Csalás, befolyással üzérkedés, közokirat-hamisítás és vesztegetés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolnak a rendõrök két debreceni lakossal szemben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya nyomozást folytatott egy 37 éves férfi ellen közokirat-hamisítás, befolyással üzérkedés és csalás bûntett, valamint egy 34 éves nõvel szemben vesztegetés bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint K. László 2012 novembere és 2013 februárja között több részletben, több mint 10 millió forintot vett át a debreceni nõtõl, akinek azt állította, hogy a jutalék ellenében, kapcsolatai révén segítséget tud nyújtani árverés alatt álló ingatlanok megvásárlásában. A gyanúsított a debreceni lakosnak hamis közokiratot is mutatott, és azt állította, segít neki abban is, hogy pályázat útján az asszony cége pénzhez jusson.

A terhelt a megalapozott gyanú szerint semmilyen ügyintézést nem folytatott sem az árverési ingatlanokkal, sem a pályázati ügymenettel kapcsolatban és a több millió forintot tévedésbe ejtéssel csalta ki a nõtõl.

A 34 éves nõ a megalapozott gyanú szerint átadott közel 2 millió forintot a gyanúsítottnak, annak érdekében, hogy a férfi segítsége, befolyása révén, akár a törvényes ügymenettõl eltérve is megszerezhesse az ingatlanokat.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Gazdaságvédelmi Osztály a terheltekkel szemben 2014. november 24-én befejezte a nyomozást és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!