2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Változnak a diákhitel feltételeiForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-03 09:28:30
November 29-vel változtak a szabályok. Jövõ februártól pedig újabb módosítások jönnek. Kitolódik a korhatár, így többen és hosszabb idõre vehetik igénybe a diákhitelt.

Kedvezményes, vagyis alacsonyabb összegû havi törlesztést igényelni mostantól hosszabb idõre, az eddigi két év helyett 3 évre lehet - indoklás nélkül. És változtak a nemfizetésre vonatkozó szabályok is. Megduplázódott a türelmi idõ: ez azt jelenti, hogy a jövõben csak egy év után mondhatja fel a szerzõdést a Diákhitel Központ, ha az adós nem fizet.

Február elsejétõl pedig újabb könnyítések jönnek. Többen és hosszabb idõre vehetik majd fel a diákhitelt. Kitolják az igénybevétel felsõ korhatárát 35-rõl 40 évre és az eddigi 10 félév helyett 11 félévre kérhetik a diákok a hitelt. A gyesen és gyeden lévõk pedig akkor is kamatmentesen törleszthetnek, ha a gyermeknevelés mellett munkát vállalnak.

A változásokkal mindenki jól jár - ezt mondja a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója. A szabályokat az ügyfelek igényeihez alakították. Imre Zita szerint ezekkel a könnyítésekkel a diákhitel még inkább egy vállalható teher a fiatalok számára.

A tandíj fizetésére fordítható diákhitel a legnépszerûbb, ennek ugyanis rendkívül alacsony, mindössze 2 százalék a kamata, míg a szabad felhasználásúé jelenleg 5,75 százalék. Eddig csaknem 360 ezren vettek fel diákhitelt tanulmányaikhoz, egyharmaduk pedig már vissza is fizette.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!