2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Nyelvtudás nélkül is bárkivel beszélhetünkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-28 18:50:22
Forradalmi újítással lép a piacra a Microsoft, elõször angol és spanyol nyelveken.

Több mint egy évtizeddel ezelõtt a Skype megváltoztatta a kommunikációs lehetõségeinket, azzal, hogy valós idejû telefon- és videohívásokra adott lehetõséget a Föld két távoli pontján élõk között. Azóta elképzelhetetlenné vált a külföldre szakadt családtagokkal való kapcsolattartás másképp. Nagymamák látják a programnak köszönhetõen unokáikat, szülõk tarthatják a kapcsolatot ezáltal más országban tanuló gyermekeikkel. A fejlesztõk azonban most egy olyan újítással rukkoltak elõ, ami a különbözõ nemzetek tagjai közötti beszélgetést teszi lehetõvé úgy, hogy az ahhoz szükséges nyelvtudást „pótolja”.
Határtalan kommunikáció

Egyelõre még csak két nyelven, angolul és spanyolul érhetõ el az új funkció, ám a cég folyamatosan szeretné bõvíteni a választható nyelvek listáját a Skype Tanslatorben. A fejlesztõk szerint az új funkció megnyitja a végtelen lehetõségek tárházát, a jövõben a földrajzi hátrányok mellett a nyelvi hátrányok is megszûnhetnek, hiszen akár egy magyar ember is könnyedén szóba elegyedhet egy koreaival vagy indiaival, hiszen nem lesz szüksége hozzá egyik félnek sem, hogy a másik – egyébként nehezen tanulható – anyanyelvét elsajátítsa.

A program úgy mûködik, hogy mindkét fél a saját nyelvén beszél mikrofonba, fején fejhallgatóval. A fülében viszont már nem a másik idegennyelvû szövegét, hanem egy a saját nyelvére lefordítottat hall egy gépi hang segítségével. Az elképzelések szerint ráadásul a rendszert a felhasználók segítségével (is) folyamatosan fejlesztik majd, hogy minél teljesebb élményt nyújthasson a kommunikáció.
Kérjen nyelvet

– A Skpye Translator kiváló példája annak, miért fektet ennyi energiát a kutatásba a Microsoft. Több mint egy évtizede fejlesztik például a beszédfelismerõ, automatikus fordító és a gépek önképzõ technológiáit, amiknek a gyümölcse most beérni látszik –olvasható a Skype blogján tett bejelentésben, amiben arra kérik az érdeklõdõket, hogy regisztráljanak az új alkalmazásba és tudassák melyik nyelv bevonásának örülnének leginkább.

– Ez az utazás épp csak elkezdõdött, de meg fogja változtatni a körülöttünk lévõ világ kommunikációját – ígéri a Microsoft.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!