2024. április 27. Szombat, Zita.
 
A vártnál többször használták a mobilparkolástForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-07 18:00:42
A vártnál 8-10 százalékkal többször, összesen 7,8 millió alkalommal használták az autósok 2014-ben a július 1-je óta mûködõ országos mobilparkolási rendszert - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hétfõn az MTI-vel.

Az összes mobilparkolásból származó forgalom megközelítette a 3,4 milliárd forintot - olvasható a közleményben. A társaság által közölt adatokból kiderül az is, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül tavaly a második félévben 642 ezer autópálya-matricát és HU-GO viszonylati jegyet vásároltak, az ebbõl származó bevétel pedig 3,15 milliárd forint volt.

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül csak tavaly decemberben mintegy 1,3 millió parkolást, illetve 108 ezer autópálya-matricát és HU-GO viszonylati jegyet értékesített a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. Az autósok mobilfizetési hajlandóságával egyenes arányban élénkül a piaci szereplõk érdeklõdése is, amit jól mutat, hogy a mobilfizetési társaság kezdetben 5, decemberben pedig már 11 viszonteladó partnerrel értékesítette a különféle, közlekedéshez kapcsolódó közszolgáltatásokat - hangsúlyozza a cég.

A tavaly július 1-jén indított Nemzeti Mobilfizetési Rendszert komolyabb fennakadások nélkül, megbízhatóan mûködik - idézi a közlemény Veres Mihályt, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatóját. A számok azt mutatják, hogy az autósok és a mobilfizetési piaci szereplõk egyaránt pozitívan értékelik az új országos rendszert - emelte ki a vezérigazgató.

A társaság a közlemény szerint számos új, innovatív, a közszolgáltatások minõségének javítását és a felhasználói kényelem növelését célzó fejlesztést is elindított tavaly. Ezek közül kiemelendõ a közösségi közlekedés korszerûsítésében stratégiai szerepet játszó Nemzeti Egységes Jegyrendszer Platform, az országos egységes elektronikus jegyrendszer létrehozásához szükséges know-how-t a társaság saját szakembergárdája fejlesztette ki - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!