2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Influenza - Újabb hat intézményben rendeltek el látogatási tilalmatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-31 19:23:02
Az influenzajárvány miatt csütörtökön újabb hat egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

A tájékoztatás szerint nem lehet betegeket felkeresni a fõvárosi Szent Margit Kórház belgyógyászati és mozgásszervi rehabilitációs osztályán, valamint a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelõintézet szülészeti, újszülött és patológiás újszülött részlegén.

Szintén látogatási tilalmat vezettek be a törökbálinti Tüdõgyógyintézetben, valamint a Kazincbarcikai Kórház és Nonprofit Kft. szülészet-nõgyógyászati, valamint mozgásszervi rehabilitációs és ápolási osztályán.

A csütörtöki döntés szerint az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelõintézet I. belgyógyászati osztályán, kardiológiai, gasztroenterológia és infektológiai osztályán is tilos a látogatás. Szintén nem lehet felkeresni a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban a gyermekosztály, a szülészeti és nõgyógyászati osztály, továbbá az újszülöttosztály betegeit.

A korábbi közlés értelmében a járvány miatt továbbra is látogatási tilalom van a fõvárosi Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak szülészeti osztályának újszülött, koraszülött, valamint patológiás újszülött intenzív részlegén. Két további fõvárosi intézményben sem lehet a betegeket felkeresni, így a Szent Imre Kórház szülészeti és nõgyógyászati osztályának szülészeti részlegén, a Mazsihisz Szeretetkórház minden osztályán, a tatabányai Szent Borbála Kórház összes osztályán, valamint az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben.

A tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelõintézet fekvõbeteg osztályain is megtiltották a betegek felkeresését, továbbá Veszprém megyében a Siófoki Kórház-Rendelõintézet csecsemõ- és gyermekgyógyászati osztályán, az újszülöttrészlegen, a krónikus és az intenzív osztályon van látogatási tilalom.

A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szintén látogatási tilalmat vezetett be az urológiai sebészeti osztályon, a központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, az onkoradiológiai, a hematológiai és hemosztazeológiai osztályon, a csecsemõ- és gyermekgyógyászati osztályon, valamint a szülészet-nõgyógyászati osztályon.

Továbbra sem lehet látogatni Gyõr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Karolina Kórház ápolási osztályán, illetve péntektõl tilos felkeresni a betegeket Békés megye összes kórházában, a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelõintézetben, a gyulai Pándy Kálmán Kórház-Rendelõintézetben, valamint Orosházán, a városi kórházban.

Szintén tilos a látogatás a bajai Szent Rókus Kórház szülészeti- és gyermekosztályán, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán, a gyermekgyógyászati centrumban, valamint a központi intenzív osztályon, illetve a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház egész területén, illetve a kórházhoz tartozó mosdósi és marcali egészségügyi intézményekben is.

A járvány miatt továbbra sem lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és a Kenézy Gyula Kórház és Rendelõintézet valamennyi fekvõbetegosztályán.

Szintén nem lehet betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központban és a szülészet-nõgyógyászati osztályon, a váci Jávorszky Ödön Kórház minden osztályán és a tapolcai Deák Jenõ Kórház ápolási osztályán.
Megtiltották a betegek látogatását a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán, Fejér megye összes kórházában, Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, szülészeti-nõgyógyászati és infektológiai osztályán, valamint újszülöttrészlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán. A szekszárdi Balassa János Kórház minden osztályára elrendelték a látogatási tilalmat.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentése szerint háromszorosára nõtt az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelõzõ heti 16 400-zal.

A heti összegzés szerint a leggyakrabban az óvodás és az általános iskolás korú gyermekek betegedtek meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!