2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Ónos esõ miatt több járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-08 10:09:03
Az ónos esõ veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye több járására narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat.

A péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében is lehet gyenge ónos esõ.

Emellett több megyében havazásra és hófúvásra figyelmeztetnek. Havazás miatt Baranya megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Baranya, Somogy és Zala megyére hófúvás miatt érvényes másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken arra is készülni kell, hogy a viharos szél magas hótorlaszokat emel.

Kifejtették: a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön a reggeli, kora délelõtti órákban többfelé várható gyenge, idõnként közepes intenzitású ónos esõ, amit fokozatosan mindenütt havazás vált fel. Péntek éjfélig 5 centimétert meghaladó mennyiségû hó Vas, Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyében valószínû, de Baranya megyében, illetve Somogy és Zala megye déli határán 15-20 centiméternél is több friss hó hullhat. Az említett területeken nagy mennyiségû vizes, tapadó hóra kell felkészülni - hívták fel a figyelmet.

Emellett az erõs, sõt idõnként viharossá fokozódó szél elsõsorban a délnyugati megyékben okoz hófúvást, de kisebb hóátfúvásra a vastag hóval fedett Bakonyban és helyenként az északkeleti megyékben is lehet számítani - tették hozzá.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!