2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Újra vízfogyasztást népszerûsítõ kampány indul az iskolákbanForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-02-18 10:07:07
Idén is meghirdeti ivóvíz-fogyasztási kampányát a magyar általános iskolák számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI); március 23. és 27. között a gyerekek az OÉTI által kidolgozott, kreativitást, ügyességet igénylõ feladatok, játékos programok és interaktív oktatóanyag segítségével ismerkednek az egészséges folyadékfogyasztási szokásokkal.

Ar hatodik alkalommal meghirdetett vízfogyasztást népszerûsítõ Happy-hét célja, hogy minden iskolában a mosdón kívül is biztosítva legyen a gyerekek számára az ingyenes vízvétel lehetõsége, valamint, hogy a vízfogyasztás növelésével párhuzamosan csökkenjen a cukrosüdítõ-bevitel és ezáltal a gyermekkori elhízás elõfordulásának gyakorisága - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A program egy hete alatt a tanulók a gyakorlatban is megtapasztalhatják a vízfogyasztás elõnyeit: az OÉTI közremûködésével az iskolák nagy részét vízforgalmazó vállalatok látják el ballonos vagy palackozott vízzel, máshol az iskolai étkezõbe, osztálytermekbe kihelyezett, vízzel telt kancsók és egyéb megoldások révén biztosítják a mosdón kívüli vízvételt.

Közölték: a kezdeményezéshez csatlakozni kívánó általános iskolák regisztrálása már elindult, és a programot sikeresen teljesítõ iskolák nyereményjátékon vesznek részt. A Happy-hét fõdíja egy harminc tanuló részére szervezett, játékos oktatással egybekötött fõzõtanfolyam, és a program résztvevõi között egy milánói expólátogatást is kisorsolnak.

Jelezték: a program aktualitását idén a Milánói Világkiállítás egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó filozófiája is erõsíti; a május 1. és október 31. között megrendezendõ nemzetközi eseményen a víz kiemelt helyen szerepel a tematikában.

A tavalyi vízfogyasztást népszerûsítõ programhoz összesen 144 oktatási intézmény több mint 43 500 tanulója csatlakozott, és a Happy-hét hosszú távon is eredményesnek bizonyult: a diákok egészségesebb folyadékfogyasztási szokásokat alakítottak ki, az évek során több iskolában beszüntették a cukros üdítõk árusítását és a szülõk segítségével ivókutakat, ballonosvíz-adagolókat helyeztek ki - írták.

Az intézmények jelentkezését legkésõbb 2015. február 27-ig várják a [email protected] címen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!