2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A virágvasárnappal megkezdõdik a nagyhétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-03-29 14:49:23
Virágvasárnapon, az idén március 29-én megkezdõdik a nagyhét, amely a kereszténység legnagyobb ünnepéig, húsvétig tart.

Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vasárnap 10.30-kor az esztergomi bazilikában mutat be ünnepi szentmisét – közölte Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata az MTI-vel.

A Magyarországi Református Egyház tájékoztatása szerint Bogárdi Szabó István püspök, a zsinat lelkészi elnöke vasárnap 15 órakor a Bács-Kiskun megyei Dunapataj református templomában hirdet igét.

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke vasárnap 18 órakor Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban tart istentiszteletet.

Az MKPK összegzése szerint az ünnep arra emlékeztet, hogy Jézus a szenvedése elõtt, pészah közeledtével felment Jeruzsálembe tanítványaival. A katolikus egyházban a virágvasárnapi szentmise körmenettel kezdõdik, amelynek során a hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek is hódoltak Krisztus elõtt. A liturgia része, hogy a pap megáldja a hívek által hozott barkákat. Ez a nap az Úr szenvedésének vasárnapja néven is ismert, a szentmisén ugyanis a hívek meghallgatják Jézus szenvedéstörténetét, a passiót – írták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!