2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Kár az utolsó pillanatokértForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-25 11:01:14
A DVSC-TEVA teljesen egyenrangú ellenfele volt világhírû ellenfelének a Puskás-stadionban a 0-1-es eredménytõl függetlenül.

– Egy az esélytelenek nyugalmával pályára lépõ Loki és egy élet-halál harcra készülõ Liverpool FC lépett pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik mérkõzésén kedden este a Puskás Ferenc Stadionban. Természetesen a különbség ennél jóval több volt a két együttes között, elég ha csak a klubok költségvetését, játékosállományát és múltban elért sikereit vesszük alapul.

Ahogyan a meccset megelõzõ napon mondta Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere, ezúttal Dávid küzdött Góliáttal – a Vörösök toronymagas esélyesként érkeztek Magyarországra.

Esélyesként, ám egyáltalán nem kedvezõ pozícióból várhatták az angolok a derbit, már ami a továbbjutásukat illeti: Gerrardéknak mindkét hátralévõ meccsüket nyerniük kellene ahhoz, hogy ne veszítsék el maradék sanszukat a továbblépésre a bajnokok Ligája nyolcaddöntõjébe.

A beugró gólja

Fernando Torres, a Pool legveszélyesebb csatára el sem utazott Budapestre, ugyanis három héttel ezelõtt megsérült, ám a meccs elõtt arra figyelmeztettek a lokisták, ezt ne tekintsük feltétlenül elõnynek, hiszen a spanyol helyére állított Ngog vélhetõen kettõzött erõvel küzd majd, hogy bizonyítson trénerének. Sajnos, a próféta beszélt belõlük…

A fekete  játékos ugyanis már az ötödik percben meghálálta a bizalmat és megszerezte a vezetést a Liverpoolnak: szöglet utáni kavarodásból, a kapunak háttal állva mattolta Polekszicset. Megint az a fránya korai gól!

A vendégvezetés meg is határozta az elkövetkezendõ bõ húsz percet, ugyanis a DVSC kereste a fogást a Liverpoolon, de helyzetekig nem jutott. Nem úgy a félidõ utolsó negyedórájában, amikor Rudolf Gergely óriási egyenlítési lehetõséget puskázott el: az apró termetû csatár a kaputól nyolc méterre ugorhatott fel fejelni, de elvétette a bal sarkot.

Bár a meccs ezen szakaszában többet volt a debrecenieknél a labda, de a szünetig már nem változott a mérkõzés állása.

Az utolsó perc…

A pihenõ után mérsékeltebb iramban kezdtek a csapatok, a Liverpoolnak nem volt sürgõs, a Debrecen pedig nem tudott nyomást gyakorolni Reina kapujára. Eseménytelenül csordogáltak a percek, egészen a félidõ közepéig: ekkor Gerrard közeli lövését védte bravúrral Polekszics.

Nem sokkal az eset után a DVSC is mind gyakrabban eljutott az angol kapu elé, egyik ilyen eset után Rudolf került ismét helyzetbe, a rövid felsõ sarokra küldött bombáját csodálatosan védte Pepe Reina.

A meccs vége a piros-fehéreké volt, sõt az utolsó percben az egyenlítést is megszerezhette volna a Loki, de Adamo Coulibaly a kapuval szemben állva, nyolc méterrõl a kapust találta el!

Kár érte, hiszen most álltak a magyarok a legközelebb a pontszerzéshez, kis szerencsével ez össze is jöhetett volna. Ennek ellenére mindent tisztelet kijár a hajdúságiaknak, nem vallottak szégyent.

 

MESTERSZEMMEL

Rafa Benítez: - Csalódottak vagyunk, hiszen már nem juthatunk tovább, de legalább sikerült megnyernünk a meccset…

A korábbi mérkõzéseinken elkövetett hibák miatt bûnhõdnünk kellett, több gólt is kaptunk a hajrában, emiatt maradt el a továbbjutás. Az utóbbi idõben magasra tettük a lécet, ezért alapvetõ elvárás volt tõlünk a tizenhat közé kerülés, ez azonban nem olyan egyszerû.

Ma egy nagyon nehéz mérkõzést nyertünk meg, nagyon nehéz talajon. Sok helyzetet alakítottunk ki, jól játszottunk, végig felügyeletünk alatt tartottuk az összecsapást. Ebbõl akarunk tovább építkezni, pozitívan kell gondolkoznunk és csak elõre tekintenünk.

Herczeg András: - A meccs elõtt arra készültünk, hogy akkor van esélyünk, ha labdabirtoklásban jók leszünk, ezt a passzok pontatlansága megakadályozta. Nagyon szervezetten oldottuk meg a védekezésünket, hiszen a Liverpoolnak nem volt túl sok lehetõsége. Nem sikerült hatékonyan átváltanunk védekezésbõl támadásba, ezt a késõbbiekben meg kell próbálnunk megoldanunk.

A Liverpool megérdemelten nyert, de a végén óriási helyzet maradt ki, sajnálom, hogy nem ment be, mert a szurkolóink megérdemelték volna, hogy betaláljunk. Elszántak voltunk, de el kell ismerni, hogy az angolokat jóval magasabban jegyzik, mint a DVSC-t.

Ennek ellenére gratulálok a fiúknak, hatalmas élmény volt a három hazai BL-meccs hangulata, köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzájárult. Remélem, hamarosan újra eljutunk ide és akkor talán már a pontszerzés sem marad el.

 

 

Eurómilliókkal többet ér a Liverpool kerete, mégis kiharcolhatta volna az ikszet a Loki.

 

Beszélhetnénk arról, miért csak a 81. percben kellett Reinának, a Liverpool kapusának az elsõ komoly védést bemutatnia, vitatkozhatnánk arról, miért az utolsó tíz percben lõttük a szögleteinket, de most minden magyar drukkert csakis egyetlen dolog foglalkoztat: Coulibaly miért középre lõtte a labdát?!

Ahogy azt már megszokhattuk, fantasztikus hangulat, telt ház fogadta a Bajnokok Ligája csoportkörében a DVSC-TEVA alakulatát és soros ellenfelét, a földkerekség egyik legismertebb futballcsapatát, a Liverpoolt. Hiába a korábbi négy BL-vereség, a szurkolók a kellemetlen idõjárás ellenére is elfoglalták helyüket a Puskás Ferenc Stadion lelátóin, s bíztak a csodában. Mert egy ötszörös BL/BEK-gyõztes gárda ellen, ahol hemzsegnek a világsztárok, ott szükség van a magyar bajnokcsapatnak valamilyen földöntúli segítségre is.

Felesleges azon vekengeni, hogy mennyire játszott jól az angol alakulat, s mennyire volt deffenzív a Debrecen, azt a tényt kell nézni, a Lokinak az utolsó pillanatban esélye volt megszerezni elsõ Bajnokok Ligája pontját.

A magyar Dávid majdnem megtréfálta az angol Góliátot, tipikus „ajtó-ablak” helyzet volt, amiben Coulibaly találta magát, csakhogy az irányzékkal gondok adódtak. Milyen kár! Nem csak a csapat, de a szurkolók is megérdemelték volna azt a „pontos” találatot...

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!