2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Négymillió forintot is megtakaríthatnakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-01 16:44:21
A Nagytemplomi Gyülekezet több intézményében végeztek energetikai korszerûsítést.

A Nagytemplomi Gyülekezet három intézményében, a Nyitott Ajtó Otthonban, a hajléktalan-melegedõben, valamint az ifjúsági központban végeztek komplex energetikai felújítást.

Az ezzel kapcsolatos hétfõi sajtótájékoztatón Lakatos Tibortól, a kivitelezést végzõ Európa Terv Kft. ügyvezetõjétõl megtudtuk, a projekt két részbõl tevõdött össze: napelemeket helyeztek el az épületek tetején (összesen 311 darabot), illetve mindenhol kicserélték a teljes világításrendszert.

– A beruházással az egyházközség évente közel 4 millió forintot tud majd megtakarítani, valamint 8,6 tonnával csökkenhet az üvegházhatást elõidézõ gázok kibocsátása – nyilatkozta Lakatos Tibor.

Remek befektetés

Vad Zsigmond, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség esperese elárulta, a projekt zárásának azért választották a nagyhét elsõ napját, mert ennek üzenetértéke van: a jövõbe vetett, megtérülõ reménységet jelképezi. A 101 millió forintos pályázathoz 86 millió forintnyi támogatást szereztek az Új Széchenyi Terv keretében, a 15 milliós önrészt pedig az egyházközség teremtette elõ. Az esperes úgy fogalmazott, ez egy remek befektetés, hiszen az így megspórolt pénzbõl lehetõségük nyílik arra, hogy még többet fordíthassanak a fedél nélküliek segítésére, az idõsek gondozására, illetve a fiatalok szabadidõs tevékenységeire.

Vad Zsigmond azt is elmondta, a város többi református egyházközsége is tervez hasonló fejlesztéseket, ha találnak hozzá forrást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!