2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Megkapják a pénzt a bankkárosult falvakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 10:28:13
Megérkezett az állami segítség, megkapják pénzüket a brókercsõd miatt bajba került önkormányzatok.

Hajdú-Biharból Darvasnak valamivel több mint 19 millió forintja, Furtának 61 milliója, Hencidának 8 milliója, Pocsajnak 117 ezer forintja ragadt a bankban. Mint arról korábbi lapszámunkban már beszámoltunk, Furta és Darvas – 3,5 millió és 120 ezer forintot – gyors segélyként már kapott kompenzációs támogatást az államtól.
Csak mûködésre fordítható

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint Darvas 18,992 millió, Furta 57,630 millió, Hencida 8 millió és Pocsaj 117 ezer forint támogatást kap a bankcsoport által vezetett kifizetési számlán bennragadt önkormányzati források kiegyenlítésére, az önkormányzati feladatok ellátására. A kormányrendeletben közzétett, valamint a már elõlegként kapott pénz összege megegyezik a településeknek bankban ragadt pénzével.

Ezt erõsítette meg Krucsó Antal, Furta polgármestere, aki hozzátette, hogy a támogatás felhasználásáról a Belügyminisztériummal kötnek megállapodást. Felhasználási javaslataikat már beadták. A pénzt csak mûködési feltételek finanszírozására lehet fordítani. Buk György, Darvas polgármestere is kitért arra, hogy teljes egészében megkapták a bankban maradt pénzüket, õk is egyeztetnek majd a szaktárcával a támogatás felhasználásáról. Kecskés Gyula, Pocsaj polgármestere arról tájékoztatta a Naplót, hogy náluk nem a települési, hanem a román kisebbségi önkormányzat 117 ezer forintja maradt a bankban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!