2022. június 30. Csütörtök, Pál.
 
MNB: a Lombard Lízingnek május elejéig kell visszafizetnie a beépített casco után visszajáró árfolyam-különbözetetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-04-26 11:07:37
A Lombard Lízing Zrt.-nek május elejéig kell visszafizetnie érintett ügyfeleinek azt az összesen 380 millió forintot, amelyet a beépített casco-biztosításnál árfolyam-különbözetként jogtalanul szedett be tõlük.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az MTI érdeklõdésére közölte, hogy a visszatérítésre nyitva álló 60 napos határidõ az írásba foglalt ítélet kézhezvételével indul meg, így a cég számára a teljesítési határidõ 2015. május elején jár le. Hozzátették, hogy a társaság jogosult a visszafizetést akár valamennyi érintett ügyfelének a határidõ utolsó napján teljesíteni.

A határidõt követõen az MNB megkezdi a visszafizetések teljesítésének ellenõrzését, és figyelemmel kíséri a határozatban foglaltak teljesítését, ezzel összefüggésben további felügyeleti intézkedésre abban az esetben kerülne sor, ha a Lombard az önkéntes teljesítésre nyitva álló határidõn belül elmulasztana eleget tenni valamely határozati kötelezésnek – fejtik ki a válaszban.

Az MNB február 9-én jelentette be, hogy a Lombard Lízing Zrt.-nek mintegy 380 millió forintot kell visszafizetnie ügyfeleinek, miután az autófinanszírozási társaság a devizahiteleihez kapcsolódó casco biztosítás díját jogsértõ módon devizában számította fel – miközben õ forintban fizetett a biztosítónak -, és az árfolyam-különbözetet átterhelte a fogyasztókra. Az errõl szóló, másodfokú, jogerõs határozatot február 3-án hirdette ki a Fõvárosi Törvényszék, miután a Lombard Lízing fellebbezett az elsõfokú határozat ellen.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!