2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Óvatosabban a költekezéssel!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-01 14:11:55
A hazai háztartások 43 százaléka éppen csak kijön a jövedelmébõl.

A hitelbõl boldogulni vágyók közül sokan megégették magukat a válság kitörése óta, napjainkra pedig odáig jutottunk, hogy a hazai háztartások 43 százaléka éppen csak kijön a jövedelmébõl.

Minden hatodik családnak hónapról hónapra anyagi problémái vannak, két százalékuk pedig egy friss felmérésben kifejezett nélkülözésrõl számolt be. Noha a statisztikák szerint az utóbbi hónapokban érezhetõen visszaesett az eladósodási kedv, a karácsony közeledtével nyilván idén is lesznek olyanok, akik áruhitel, személyi kölcsön vagy folyószámlahitel segítségével igénylésével oldják meg szeretteik meglepetését.

Csak azután nehogy õk is meglepõdjenek – figyelmeztetnek jegybanki szakemberek, ezek a kölcsönök ugyanis a legdrágább banki termékek közé tartoznak. Szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek jóval megfontoltabbá váltak, ha eladósodásról van szó.

Tízbõl hét megkérdezett például visszafogottabban költ, mint korábban, további tizennégy százalékuk pedig ugyanezt tervezi. Majdnem minden második honfitársunk elhalasztja a nagyobb vásárlásait, aki mégsem, az pedig szinte kizárólag önerõbõl, hitel felvétele nélkül oldja meg azt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!