2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Elõzetesben a vidékfejlesztési hivatal csalóiForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-06-25 11:58:53
Három embert küldene elõzetes letartóztatásba a bíróság az uniós földtámogatási panamával kapcsolatnak. Az ügynek jelenleg 23 gyanúsítottja van, a csalók százmilliókat szereztek meg a vidékfejlesztési hivatal rendszerén keresztül.

Elrendelte a bíróság három gyanúsított elõzetes letartóztatását a jogosulatlanul felvett területalapú támogatások ügyében.

Korrupt vezetõk

Májusban hasonló ügyben 84 személy ellen emelt vádat a Fõvárosi Fõügyészség, a NAV viszont most csak 23 gyanúsítottat hallgatott ki - közülük kerültek hárman elõzetesbe.

A májusban megvádolt csalók a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal vezetõ tisztségviselõi voltak, akik pozícióikat kihasználva több mint százmillió forintot tettek zsebbe,

Éveken át tartott az uniós források learatása

Forrás: MTI/Mészáros János


2012 és 2013 között, és még ennél is többet akartak.

Átlátták a rendszert

Az érintett MVH-s hivatalnokok pontosan tudták, hogy mely területekre nem kértek támogatást a Európai Mezõgazdasági Garancia Alapból, és szervezõk, strómanok segítségével ezek után is lekérték az uniós forrásokat.

Milliárdokat akartak

A bizalmi alapon épített bûnszervezet 2012-ben 124 millió forintot szerzett meg, egy évvel késõbb pedig már közel másfél milliárdot próbált igényelni. Ehhez 46 céget és 37 magányszemélyt mozgattak meg

A vádlottak pontosan tudták, melyik föld után nem kértek még a gazdák terület alapú támogatást

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

az Origo információi szerint, pénzhez viszont nem jutottak, ekkor már zajlott a bûnszervezet elleni nyomozás.

Elõzetes és házi õrizet

Au újabb ügyben is több százmillió forinttal károsíthatták meg az államot. Három gyanúsított fellebbezett az elõzetes letartóztatás ellen, ezért az intézkedés még nem jogerõs. Két további személyt házi õrizetben tartanak, a testület azonban õket is elõzetesbe küldené.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!