2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
A testvérfaluban tettek állampolgári eskütForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-23 09:52:19
Ünnepélyes alkalomra gyûltek össze Körösszegapátiban a polgármesteri hivatal dolgozói. A romániai testvértelepülésrõl nyolcvanegyen érkeztek, hogy állampolgári esküt tegyenek.

Elkísérte õket Szabó Ödön, Bihar megye RMDSZ parlamenti képviselõje, valamint Hasas János, Rév település alpolgármestere.

A vendégeket Pintye Edit, Körösszegapáti alpolgármestere köszöntötte, majd Tarsoly Attila polgármester után mondták el az eskü szövegét. Körösszegapáti elsõ embere hangsúlyozta: településének megtisztelõ, hogy a Sebes-Körös mellett elterülõ testvértelepülés sok lakója õket választotta a magyar állampolgárság megszerzéséhez. Szabó Ödön kifejtette, hogy még mindig jelentkeznek magyar állampolgárságért a Partiumban és Erdélyben. Hasas János arról beszélt, hogy a két település kapcsolata már hosszú évekre vezethetõ vissza. A szoros kapcsolatnak ez az esemény is csak egyik állomása.

Az állampolgársági eskütevõk között volt Papp Csaba, Rév református egyházközségének lelkésze is. A legidõsebb nõ Halász Erzsébet volt 65 évesen, a férfiak között a 76 éves Fábián Antal, míg a 9 éves Mihók Gécsi Petra és a 7 éves Papp Botond Örs is az eskütevõk között volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!