2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Népi ízekkel versenyeztek CsökmõnForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2010-01-25 14:49:16
Finomabbnál finomabb házi készítésû remekmûvekkel versenyezhettek az ízek kedvelõi Csökmõn, január 23-án délután a Faluházban.

A versenyzõk nyolc kategóiában nevezhettek saját termékükkel. Tizenkilenc nevezõ volt, összesen harminckilenc termékkel. Az öt tagú zsüri hosszas értékelés, kóstolgatás után hozta meg a döntést. Így születtek meg az alábbi eredmények:
- A legízletesebb házi készítésû kolbász, szalámi kategóriát Nagy Józsefné,
- A legjobb szalonna kategóriát Csongrádi Norbert,
- A legzamatosabb lekvár kategóriát Pénzes Ferencné,
- A legízletesebb befõtt kategóriát Nagy Margit,
- A legjobb savanyúság kategóriát Nagy Istvánné,
- A legfinomabb édes kelt tészta kategóriát Piros Lajosné,
- A legfinomabb sós kelt tészta kategóriát K. Tóth Sándorné,
- A legjobb pálinka kategóriát pedig a tavalyi gyõztes, Tóth Sándor nyerte.
A nyertesek értékes tárgyjutalomban részesültek, de minden résztvevõ kapott egy emléklapot és egy fakanalat.
Az eredményhirdetés után a megjelentek jó hangulatban, beszélgetéssel egybekötve közösen fogyasztották el a benevezett finomságokat.

A rendezvényt a Faluház, a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület és a Tájház közösen szervezte meg.

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!