Utolsó módosítás: 2010-01-25 14:49:16 |
|
Finomabbnál finomabb házi készítésû remekmûvekkel versenyezhettek az ízek kedvelõi Csökmõn, január 23-án délután a Faluházban. A versenyzõk nyolc kategóiában nevezhettek saját termékükkel. Tizenkilenc nevezõ volt, összesen harminckilenc termékkel. Az öt tagú zsüri hosszas értékelés, kóstolgatás után hozta meg a döntést. Így születtek meg az alábbi eredmények: - A legízletesebb házi készítésû kolbász, szalámi kategóriát Nagy Józsefné, - A legjobb szalonna kategóriát Csongrádi Norbert, - A legzamatosabb lekvár kategóriát Pénzes Ferencné, - A legízletesebb befõtt kategóriát Nagy Margit, - A legjobb savanyúság kategóriát Nagy Istvánné, - A legfinomabb édes kelt tészta kategóriát Piros Lajosné, - A legfinomabb sós kelt tészta kategóriát K. Tóth Sándorné, - A legjobb pálinka kategóriát pedig a tavalyi gyõztes, Tóth Sándor nyerte. A nyertesek értékes tárgyjutalomban részesültek, de minden résztvevõ kapott egy emléklapot és egy fakanalat. Az eredményhirdetés után a megjelentek jó hangulatban, beszélgetéssel egybekötve közösen fogyasztották el a benevezett finomságokat.
A rendezvényt a Faluház, a Csökmõi Hagyományõrzõ Egyesület és a Tájház közösen szervezte meg.
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
|