2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
A jobbikos és az MSZP-s szavazókat is várjaForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-05 17:12:06
Nagyszerû nép a miénk, hiszen kibírta az elmúlt nyolc évet. Most viszont a nemzeti ügyek kormánya jön. Mindenkire szükség lesz a nagy változáshoz.

Orbán készen áll

Orbán: Itt az ideje, hogy a gyengéket leváltsák az erõsek. Orbán és pártja készen állnak az erõs, felelõs, cselekvõ kormányzásra. Hajrá, Magyarország, hajrá magyarok.

Hazugság helyett igazság

Orbán: Április 11-én mindenki kell. Puskás Öcsi szavait a helyzethez igazítva: kis különbség kis változás, nagy különbség nagy változás. Magyarországnak változás kell. Hisz abban, hogy a magyarok a hazugság helyett az igazságot válasszák, hatalmaskodás helyett a szolgálatot. Ne csak az új kormánytól, saját életükben is várják ezt el.

Átjáró kell a remény világába

Orbán: Megérti a volt baloldali szavazók csalódottságát. Hittek egy eszmében. A jobboldaliak nem várják, hogy megváltoztassák felfogásukat, de rájuk is számítanak az ország újjáépítésében, mert nélkülük nem fog menni. Legyenek a változás részesei, nyertesei.

Az ország egyik fele csalódott, a másik dühös. Csalódott és dühös emberek milliói. A düh és csalódottság földjérõl átjáró kell a remény világába. Fel kell szítani a reményt a magyar szívekben, hiszi, hogy sikerület. Nincs reménytelen ország, csak reménytelen kormány.


Érthetõ, ha nincs remény

Orbán: Sokan nem mernek reménykedni ennyi kudarc után, ez érthetõ. Félnek a szülõk, hogy gyermekeik elmennek az országból.

A változásnak az ország minden területére ki kell terjednie. Megérti a dühöseket, de arra kéri õket, hogy az igazi változás érdekében csak a józan ész politikáját támogassák. A szélsõséges erõket támogatni eltékozolt erõfeszítés.

Facebookról idézett

Orbán: Magyarország következõ kormányának nemzeti kormánynak kell lennie. Micsoda ócska cipõ, énekli valahol Cseh Tamás. A Facebookról idézte egy szurkolója hozzászólását.


Gyerek is kell

Orbán: A szociális biztonság szétesése is a Gyurcsány-korszak eredményei közé tartozik. A szociális biztonság erõforrás, minden megszületõ gyermek befektetés. Mindenkinek saját érdeke, hogy amikor gondoskodásra szorul, legyen, aki gondoskodik róla.


Újra rend kell

Orbán: Közös és nagy cél a közbiztonság helyreállítása, senki sem akar félelemben élni. Gyermekkorában a kertajtót vagy a ház ajtaját sem zárták be, a panelben sem voltak berácsozva az ajtók, emlékszik rá, amikor panelben lakott. A bûnözõket törvény elé kell állítani, és felelõsségre kell vonni. Itt az idõ, hogy újra rend legyen Magyarországon.

Több orvos, több ápoló kell

Orbán: Meg kell mentenünk a magyar egészségügyet. A szociális népszavazáson látszott, hogy ez példátlan összefogást teremt. Rendezni kell a háziorvosok és kórházak helyzetét. Több orvos, több ápoló kell.

04

Egymillió munkahely

Orbán: Amit az elmúlt évben az MSZP-kormányzat csinált ugyanolyan kudarc, mint amit elõtte bemutattak. A gazdasági válság egyetlen hatásos módja a gazdasági növekedés megindítása szinte minden áron. A következõ tíz évben egymillió munkahelyet kell teremtni. Ehhez meg kell védeni a magyar árukat, terméket, földet, vízkészletet. Ugyanúgy meg kell védeni magunkat, mint más országok.

Saját lábra állítani a gazsdaságot

Orbán: Olyan gazdasági rendszer kell, amely megérti: a válság hatására a bankok, vállalatok rájöttek, van nemzetiségük. Lehetõségünk van egészségesebb magyar gazdaságot építeni. A legfontosabb nemzeti ügy: a magyar gazdaságot a saját lábára állítani.

Átépíteni a gazdaságot

Orbán: Olyan gazdasági rendszer kell, ami figyelmebe veszi a biztonságot, a méltányosságot. Olyan kormány kell, amely átépíti a gazdaságot. A pénzkapitalizmusnak azért lett vége, mert a bankok nem a munkájukat végezték. A bankok nem hitelezik a termelést, a kormány és a jegybank ezt ölbe tett kézzel nézi.

Se szocialista, se oligarchikus

Orbán: Hogy tudjuk a magyar gazdaságot a magyar emberek szolgálatába állítani? A termelést kell támogatni. A magyar kapitalizmus egy tisztán pénzkapitalizmus, ami egy torzulás. Igaz, az antikapitalizmus még ennél is rosszabb. Az országot sem szocialista, sem oligarchikus módon nem szabad kormányozni.

A spekulánsok kerültek elõtérbe

Orbán: Defektes autónk már a felniken fut, füstöl. Magyarország újjáépítését a gazdaság talpraállításával kell kezdeni. Olyan gazdasági rendszer kell, ami elfogadja: nincs jólét verseny nélkül, de a pénzügy, a szabad kereskedelem és a verseny csak eszköz, nem cél. Mindent a pénztõkének adtak, a vállakozókkal szemben a spekulánsok kerültek elõtérbe.

 

03
Fotó: Huszti István

Ha együtt tudunk küzeni

Orbán: Miképpen érhetõk el ezek a közös értékek? Magyarország akkor tud kilábalni a válságból, ha lesznek nemzeti ügyeink, amelyekért együtt tudunk küzdeni, amiért a többség azonosulni tud.

Kell egy hely

Orbán: Az otthon iránti vágy is összeköt minket. Kell egy hely, ahol a legszegényebb is saját ura marad. Az én házam, az én váram.

A család is fontos érték, a magányt senki sem vágyja, legfeljebb elviseli. A család igazi közösség, jobb hozzátartozni, mint nélküle élni.

Az egészség is drága kincs, amíg egészséges az ember, addig azt hiheti, minden helyzeten úrrá tud lenni.

Rendre is szükség van, illetve lenne. A diktatúra után a rend leértékelõdött, de az ország mostanra ráeszmél: ahol nincs rend, elszaporodnak a láncok, sorompók, figyelõkamerák.

Legfõbb érték a munka

Orbán: A közös értékekre összpontosító politika visszavezet az emberekhez, a valósághoz. Az elsõ és legfontosabb érték a munka. A munka teremti meg az önállóságot, a függetlenséget, a munka ad tartást, elismertséget.

02
Fotó: Huszti István

Meg kell találni az ösvényt

Orbán: A következõ kormánynak mihamarabb meg kell mutatnia: a politika hasznos eszköz lehet a jobb élet elérésére. Van-e még ösvény, ami a politikát visszavezeti az emberekhez. Van ösvény. Ezt az ösvényt a közös dolgok mentén kell keresni. Az ösvényt nem a szimbólumok világában kell keresnünk. Az ideológiával a valós életben nem juthatunk elõre. A középpontban az emberek állnak.

Ha pofára osztályozna

Orbán: Egy újabb vicc jut az eszébe arról, hogy a szocialisták azt kérdezik: miért akarnak felelõsségrevonást a kormányváltás után.  Pistike: Miért kell nekem dolgozatot írni? Tanár: Mert ha pofára osztályoznék, akkor nagyon rosszul játnál.

Mind a nyolcat letagadhatná

Orbán: A választás után a jövõ kormányzása jön, nem bosszúkormányzás. De a jövõ kormányzása nem jelenti azt, hogy átlépünk a dolgokon. Kodály egyszer vendégségben járt, ahol a házi kisasszony hegedûjátékát kellett meghallgatnia. Hány éve hegedül? - kérdezte. Nyolc. Mind a nyolcat letagadhatná, mondta Kodály.

Veszélyes a szélsõség

Orbán: A józan ész lehet a legbiztosabb irány, ez közös az emberekben, az anyatejjel szívjuk magunkba, nem könyvekbõl tanuljuk. Ma mindenki úgy érzi, hogy ami van, az nem mehet tovább. Az egész folyamat szembe ment a józan ésszel, már akkor, amikor a magyar baloldal oligarchákat választott vezetõül. A kormányzat elfordult az emberektõl.

A józan ész arra int, hogy minden szélsõség veszélyes. Az egyik szélsõséget a hatalmon lévõk jelentik, akik a törvények fölé helyezték magukat. Itt van például Budapest, ahol lassan mindenki rács mögé kerül, aki a városvezetésben megfordult. A másik szélsõség a törvények fölé helyezi magát. Mindkét szélsõség veszélyes. Gyûlöletbõl nem születik újjá semmi, nincs bennük valódi erõ.

Nagy célok kellenek

Orbán: Az új világ még a Gyurcsány-korszak örökségével is új kihívásokat tartogat. A hitetleneknek azt üzeni, hogy a hit nem más, mint a remélt dolgokban való bizalom. Hiszi, hogy egy reményteljes korszak vár a magyarokra. A félelem és a kudarc korszaka hamarosan véget ér. Nagy célokat kell kitûzni.

Erõ, ész, szorgalom

Orbán: A neoliberális illúziókkal egyszer s mindenkorra le kell számolni. Ehhez erõ és biztos vezetés kell. Felejtsük el, hogy kicsi és nyitott ország vagyunk. Az EU tagországainak fele kisebb, mint Magyarország. Mi vagyunk az egyetlen ország, amely állandóan a méretére panaszkodik. A magyar elit erre építi hatalmát. Az elit folyton Bécs, Moszkva, Washington felé tekint. Alkalmazkodjunk, mert semmink sincs, hogy aztán tényleg semmink se legyen. A fennmaradás záloga az erõ, ész, szorgalom.

Keleti szél fúj

Orbán: Másfél éve új világ van. Pusztán számokkal nem tartható fenn a gazdaság. A hitellufi kipukkadt. Szükség van az állam szerepére és ellenõrzésére. A piacgazdaság megújulásához kell egy erkölcsi abroncs. Az új helyzet új világgazdasági versenyt is

 

Kormány és bûnözés

Orbán: Olyan kormány kell, ami felelõsen kezeli a pénzügyeket, és nem nyomta rá bélyegét a tevékenységére a bûnözés. Ha ilyen kormány lesz, Magyarországnak lesz súlya.

Inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak

Orbán: Az erõtlen vezetõket és gyenge országokat sehol sem tisztelik. Inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak. A magyaroknak elegük lett a gyenge kormányzásból. Itt az ideje, hogy erõs vezetése legyen az országnak.

Orbán Emerson Lake & Palmert idéz

Orbán nagy taps között foglalja el helyét a pulpituson. A Fidesz elnöke azzal kezdi, hogy egy mondat, egy vers, egy dal nem lehetett véletlen, mert évekkel késõbb értelmet nyer. Sõt, véletlen valójában nincs is. Itt van például fiatal korunk egy dala. 17 évesen nem gondolta volna, hogy 30 év múlva egy Emerson Lake & Palmer jelent majd neki bármit is: Van erõnk, hogy változtassunk, nem tévedés, hogy rajtad és rajtam múlik.

 

D KOS20100205001

Csoórit köszöntik

Balog köszönti a helyszínen megjelent nyolcvan éves Csoóri Sándort.

Balog kéri fel Orbánt

Balog Zoltán a Magyar Polgári Egyesület nevében szólítja fel majd Orbán Viktort, hogy tartsa meg évértékelõ beszédét. Orbán Viktor számíthat ránk, mondta. A kritikus szolidaritás azt jelenti, ha jobbító bírálatot mondunk, az is a bizalom jele.

Ismert emberek a nézõtéren

Sok híresség ül a nézõtéren, ismert sportolók, mûvészek kíváncsiak Orbán Viktorra. Tudósítónk látta többek között Kudlik Júliát, Vizi E. Szilvesztert és Balázs Fecót is. Az MTI szerint ott van Jókai Anna író, Grosics Gyula és Buzánszky Jenõ, az Aranycsapat tagjai és a fogathajtó Lázár testvérek.

Ötezret is kínáltak egy jegyért

Óriási a tumultus a Millenáris Park környékén, jelentette tudósítónk. Több az érdeklõdõ, mint a szabad hely, valaki már ötezer forintot is adott volna azért, hogy bejuthasson.

 

Már nem kell sokat várni

Orbán évértékelõje 3 órakor kezdõdik. A meghívottak most foglalják el helyeiket, lendületes zene szól.

 


Orbán Viktornak nem színe a fekete

Orbán Viktor évértékelõ beszédének napján fogtuk az elmúlt tíz év évértékelõin róla készített fotókat, mellétettünk ugyanazokból az évekbõl egy-egy kevésbé formális ruházatban készített felvételt, és megmutattuk Lakatos Márk sytlistnak, hogy mondjon véleményt a vezér stílusáról. Kiderült, hogy Orbán Viktor akkor jár legjobban, ha világoskék inget visel egygombos zakóval, semleges nyakkendõvel, ugyanis túl kicsi a nyaka.


Orbán Viktor 12 pillanata

Pénteken tizenkettedjére értékeli az elmúlt évet és az országot Orbán Viktor volt kormányfõ. A Fidesz elnöke nyolcadjára – és feltehetõleg egy ideig most utoljára – mond ellenzéki pozícióból ilyen, már hagyománynak számító beszédet. Visszatekintettünk az elmúlt 11 évre, hogy egy csokorba gyûjtsük az emlékezetes pillanatokat és az orbáni gondolatok javát.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!