2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Hazahozták Farkas Pétert AndorrábólForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-02 10:13:45
Hazahozták hétfõn éjszaka Farkas Pétert, a távollétében drogügyei miatt jogerõsen elítélt olimpikont Andorrából, rendõri kísérettel. A szökevényt a Terrorelhárító Szolgálat kommandósai kísérték egy kocsihoz, amellyel elszállították, hogy azonnal megkezdhesse börtönbüntetését.

Érkezésekor az újságírókon és a rendõrökön kívül néhány civil is várt rá a reptéren, akik „Hajrá Magyarország!” kiáltásokkal üdvözölték. Farkas Péter mindössze annyit jegyzett meg: „Jó estét, jó szurkolást.”

A repülõgép éjjel 11 óra elõtt szállt le Ferihegyen. Bényi Mónika, az Országos Rendõr-fõkapitányság szóvivõje azt mondta, hogy a férfit az Interpol segítségével hozták haza. A Terrorelhárító Szolgálat kommandósai kísérték egy kocsihoz, amellyel elszállították, hogy azonnal megkezdje jogerõs börtönbüntetését.

Farkas Péter és öccse, Farkas Károly még 2008 novemberében sétált ki a Pesti Központi Kerületi Bíróságról az ítélethirdetés szünetében. A szünetet azután rendelték el, hogy a fiatalabb testvér azt mondta, rosszul van. A bíróság mindkettõjük ellen elfogatóparancsot adott ki és elrendelte elõzetes letartóztatásukat is. Farkas Károlyt szökése után egy nappal, Vecsésen fogták el, míg Farkas Péteren 2009 karácsonykor ütöttek rajta a hatóságok egy andorrai szállodában. A sportoló kiadatásáról 2010 február elején döntöttek az andorrai hatóságok.

Az ügy elõzménye, hogy 2004 októberében a Farkas család XVII. kerületi házánál több ezer tõ vadkendert találtak. Kábítószerrel való visszaélés gyanújával három embert fogtak el: a Farkas-fivéreket és egy segítõjüket. Mindhárman 16 hónapot töltöttek elõzetes letartóztatásban. 2006 júniusában a bíróság az olimpiai bajnok testvérét és vádlott-társát 2-2 évi börtönre ítélte, Farkas Pétert akkor felmentették. Az ügyet 2007 júniusában kezdték újra tárgyalni. A bíróság 2008 novemberében Farkas Pétert 5 évi fegyházra, öccsét, Károlyt 7 évre, segítõjüket pedig 6 évre ítélte, azonban 2009. december 10-én, másodfokon a bujkáló olimpiai bajnok - távollétében - súlyosabb büntetést, 5 helyett 7 év fegyházat kapott kábítószerrel való visszaélés miatt. A többiek büntetése nem változott.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!