2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
A Jobbik megszüntetné az RTL KlubotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 12:57:40
Megszüntetné az RTL Klubot és a TV2-t a Jobbik. A párt elnöke errõl már többször is beszélt. A két nagy kereskedelmi televíziót 10-bõl 9 ember nézi Magyarországon.

Mindenki számára elérhetõk, így sokaknak ez az egyetlen forrás, amelybõl tájékozódni tudnak. Saját gyártású szórakoztató mûsorok pedig csak ezeken a csatornákon vannak.

A legnézettebb tévémûsor. A Csillag Születik döntõjére több mint 4 és fél millióan voltak kíváncsiak. Ez volt a rekord 2009-ben. 10- tévénézõbõl 8-9 folyamatosan figyelemmel kísérte, hogy ki lesz Magyarország új tehetsége. A mûsort az év televíziós produkciójának választották.

„A TV2-t és az RTL Klubot mi be fogjuk záratni. A TV2 és az RTL szûnjön meg, a székházaikat romboljuk porig, hintsük be sóval.”

Ezt egy lakossági fórumon mondta a Jobbik elnöke tegnap Veszprémben. Vona Gábor errõl már nem elõször beszélt.

A szórakoztatás mellett a tájékoztatásban is a televízióé a fõszerep. Az ország és a világ eseményeit több mint 4 millióan követik minden nap a két országos kereskedelmi televízió hírmûsoraiból. Azt, hogy a tévénézés mennyire fontos az emberek életében, a kutatást végzõ cég, az AGB Nielsen adatai is alátámasztják. Ezekbõl kiderül, hogy 10-bõl 9 ember naponta átlagosan 3 órát tölt a két nagy kereskedelmi adón.

„ Az RTL Klubot tulajdonképpen szinte heti rendszerességgel az ország 80 százaléka biztos, hogy bekapcsolja, figyelemmel követi. Az olyan mûsor, mint a Híradó, vagy a Barátok Közt, az ország lakóinak a mindennapjaihoz tartozik” – mondta Németh Marika, az RTL Klub kutatási igazgatója.

A Barátok közt évek óta a legsikeresebb magyar gyártású sorozat. Nap mint nap családok százezrei követik figyelemmel, hogy mi történik a Mátyás téren.

Az RTL Klub egy-egy sikeres mûsorra akár több százmillió forintot költ. Kisebb költségvetésû csatornák hasonló típusú mûsorok gyártását nem engedhetik meg maguknak. Vagyis, ha az RTL Klub és a TV2 adása megszûnne, a nézõk kedvenc tévémûsoraik nélkül maradnának.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!