2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Érettségi 2010: ma történelembõl vizsgáznak a diákokForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-05-05 09:21:14
A teszt nagyjából 60 százaléka a magyar, 40 százaléka pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódik. 1250 helyszínen 87 753-an középszinten és 91 helyszínen 5366-an emelt szinten adnak számot tudásukról ebbõl a tárgyból írásban.

A középszintû vizsga 180, míg az emelt szintû 240 percig tart. A teszt nagyjából 60 százaléka a magyar, 40 százaléka pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatokból áll. A teljes feladatsor felét a XIX. és a XX. századi történelem adja.

A középszintû írásbelin egy egyszerû, rövid válaszokat igénylõ feladatsort és bõvebben kifejtendõ, szöveges feladatokat is meg kell oldaniuk a diákoknak a rendelkezésre álló idõ alatt, tetszõlegesen. Emelt szinten pedig az elsõ, egyszerû és rövid válaszokból álló feladatlapra 90 perce, míg a részletesebb kifejtést igénylõ második feladatsorra 150 perce lesz az érettségizõknek.

A középszintû vizsgához illetve az emelt szint második feladatsorához történelmi atlaszt minden vizsgázó használhat a szerdai írásbelin.

Mindkét szinten az írásbeli feladatsor nagyjából 60 százaléka a magyar, 40 százaléka pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatokból áll. A teljes feladatsor felét a XIX. és a XX. század történelme adja - írják a hivatal közleményében.

A magyar nyelven érettségizõk mellett középszinten angolul, franciául, horvátul, németül, olaszul, oroszul, illetve román, spanyol, szerb és szlovák nyelven is vizsgáznak diákok. Emelt szinten pedig angolul, franciául, horvátul, németül, valamint spanyol és szlovák nyelven teszik le diákok az érettségit a magyar nyelven vizsgázók mellett.

 

Irodalom és matematika feladatlapok és javítási útmutatók letölthetõk innen >>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!