2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Egy a nemzet - egy a haza!Forrás: saját
Utolsó módosítás: 2008-12-03 08:53:13
A Bihar vármegyei Báránd község (Magyarország) elöljárói, lakosai lesznek a vendégeink december 5-én, pénteken 17 órától a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székházának dísztermében, Városháza (Primãriei) u. 27. szám.  

Négy éve annak, hogy Csonka-Magyarországon népszavazást tartottak arról, megadják-e az elszakított országrészeken élõ magyaroknak a magyar állampolgárságot. A kommunista utódpárt és a rólunk már régen lemondott liberális párt nemet mondatott a választókkal a kettõs állampolgárságra.

Mindezek ellenére, vagy éppen ezért is, mi tudjuk, és minden velünk érzõ magyar testvérünkkel együtt valljuk, hogy a Kárpát-medencében élõ magyarság egy nemzethez tartozik, és ez a hazája. Eme gondolat jegyében emlékezünk december 5-én a

népszavazásra, ami nem elválasztotta, de összekötötte az együtt érzõ és gondolkodó magyarokat.

 

Beszédet mond Kiss Sándor, Báránd község polgármestere, Váradiné Katona Irénke, a Bárándi Népfõiskola igazgatója, Ulveczki Lajosné a Bárándi Általános iskola igazgatója. Az est során szavalatokkal, énekekkel kedveskednek a bárándi fiatalok. Zenél a Bárándi Csillagvirág Alapítvány citerazenekara. A mûsorban nem utolsósorban Bencze Attila székelyudvarhelyi költõ második verseskötetének bemutatójára kerül sor.

 

Az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete szeretettel vár minden érdeklõdõt a rendezvényre. A belépés díjtalan, adományokat a szervezõk elfogadnak.

 

Idõpont: december 5-én, pénteken 17 órától

 

Helyszín:  Királyhágómelléki Református Egyházkerület Székházának díszterme, Városháza (Primãriei) u. 27. szám.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!