2024. május 14. Kedd, Bonifác.
 
14 érmet zsebeltek be úszóinkForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-08-17 09:57:16
14 éremmel negyedik lett a magyar úszóválogatott az idei Európa-bajnokságon. Hat arany, négy ezüst és három bronzérmet nyertek a magyar úszók.
A nõi 200 méteres gyorsváltón 1954 óta nem ért el hasonló sikert nõi csapat. A legtöbb érmet - három aranyat és egy ezüstöt - Hosszú Katinka kapta.

Elsõ és második helyre is magyar versenyzõ érkezett 400 méteres vegyes úszásban. Csak pillanatokon múlott, hogy Cseh László nyerte az arany érmet.

„Az ember mindig azt akarja, hogy lehet, hogy a világon van nála jobb, de azért a magyarok között õ legyen a legjobb, úgyhogy ez egy külön érdekes dolog” – mondta Cseh László úszó.

Cseh László két aranyérmet is szerzett, ennek ellenére azt mondja, van még mit javítania teljesítményén. Szeretne még gyorsabban úszni.

Hosszú Katinka, Mutina Ágnes, Dara Eszter és Verrasztó Evelyn négyese gyõzött a négyszer 200 méteres gyorsváltón. Ebben a számban 1954 óta nem szerepelt ilyen jól magyar nõi csapat. Nem csoda, hogy ez az eredmény volt az EB legnagyobb meglepetése. Bár a csapattagoknak nem volt váratlan a siker.

„Nagyon kiskorunk óta együtt készülünk és ifjúsági európai bajnokságon már majdnem ugyanezzel a váltóval nyertünk. Azóta 2008-ban Pekingben döntõsök voltunk, tavaly a VB-n szintén döntõsök voltunk. Nem akasztottak a nyakunkba terhet azzal, hogy nyernünk kell, de azért benne volt a levegõben, hogy jó lenne” – mondta Mutina Ágnes úszó.

Három arany- és egy ezüstérem. Hosszú Katinka zsebelhette be a legtöbb medált. Azt mondja, mindegyiknek másért örül.

„A 200 vegyesen visszakaptam az önbizalmam a 400 vegyes második helyem után, majd a négyszer 200-as gyorsváltóban három másik lánnyal tudtam örülni a gyõzelemnek, az is azért teljesen más élmény volt és a 200 pillangón meg beleadtam mindent, ami maradt nekem, akkor már nagyon fáradt voltam, de nagyon örültem annak is” – mondta Hosszú Katinka úszó.

A hat arany, négy ezüst, és négy bronzéremmel a magyar válogatott negyedik helyezett lett az Úszó Európa-bajnokságon. Az elsõ helyen Oroszország végzett 13 aranyéremmel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!