2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Erõsödik a frank, érintette a 233 forintot az árfolyamaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2011-07-28 10:34:44
Az euró némileg gyengült a dollárral szemben, ami a forintot is kissé gyengítette a szerda esti szinthez képest. A piacok "kifejezetten borús" hangulatát továbbra is az európai és amerikai adósságválság befolyásolja, az Atlanti-óceán egy-egy partját érintõ hírek mozgatják az euró-dollár árfolyamot, ami a forint kereskedésének irányát is meghatározza.

08.59 Takarékbank: Kifejezetten borús a hangulat

Az adósságválság okozta rossz hangulatban csak mérsékelten gyengült a forint - vélte Suppan Gergely, a Takarékbank elemzõje, aki szerint azonban az adóssággondok elhúzódása egyre feszültebbé teszi a piacokat. Az elemzõ a csütörtök reggeli nemzetközi hangulatot "kifejezetten borúsnak" nevezte. Az amerikai politikai viták mellett a görög leminõsítés okozta, hogy kockázatkerülõbbé vált a piac, ami hagyományosan a biztonságosabb befektetések (svájci frank, nyersanyagok, arany) felé terelte a tõkét.

08.49 Jobban bírja a dollár az adósságválság aggodalmait

A dollár megõrizte a magyar idõ szerint hajnali órákban elért elõnyét az euróval szemben, miközben az Atlanti-óceán mindkét oldalán az adósságválság miatti aggodalmak uralják a piacokat - nyilatkozta egy piaci szakértõ aMarketwatch üzleti szakportálnak. Az eurót gyengítette a Standard and Poor's hitelminõsítõ értékelése, amely szerint az összes állampapír közül a görög számít a leggyengébbnek. A dollárnak pedig az amerikai adósságvitával kell megküzdenie, amelyben a politikai felek elszabadult indulatokkal vitáznak a technikai csõd elkerülésének módjáról. Az euró gyengülése a forint gyengülésével is jár.

08.32 Az esti szintnél drágább frankkal indult a csütörtöki kereskedés

233 forint fölött kezdett csütörtökön a svájci frank, vagyis drágább volt, mint szerda este. Az eurót reggel fél kilenckor 268,3, a dollárt 186,9, a svájci frankot 233,2 forintért adták.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!