2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Sok száz munkahely startoltForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2011-09-02 12:53:09
  A Start-munka program keretében hét megyét érintõ közfoglalkoztatás indult.  

Hétfõn 761 ember kezdte meg a munkát Szabolcs-Szatmár-BeregBorsod- Abaúj-Zemplén, Nógrád, Baranya, Hajdú-Bihar, Tolna, és Heves megyében. A Magyar Közút Nonprofi t Zrt. által közfoglalkoztatott emberek a Start-munkamintaprogramban vesznek rész – tájékoztatta lapunkat a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

A közfoglalkoztatottaknak az útszéli növényzet levágása, az autóbuszmegállók karbantartása, vízelvezetõk, árkok tisztítása, út menti kaszálás, és útszéli szemétszedés a feladata. A mintaprogram három hónapig, augusztus 29-tõl november 30-ig tart. A programban részt vevõ emberek többsége vagy bérpótló juttatásban részesül, vagy hoszszabb ideje álláskeresõ. Valamennyien abban a térségben laknak, vagy nagyon közel élnek ahhoz a területhez, ahol dolgoznak. A 761 közfoglalkoztatott teljes munkaidõben végzi a munkáját. A program tervezett költsége 387 millió forint.

Szerettük volna megtudni, hogy megyénkben hány ember kezdhette el a munkát, és pontosan hol dolgoznak, de lapzártáig nem tudtuk meg. A témára így visszatérünk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!