2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Egy hete átadták, most meg kirabolták a berettyóújfalui temetkezési irodátForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2012-01-19 19:03:00
Debrecen. Kirabolták a Hajdú-Bihar Megyei Temetkezési Vállalat Berettyóújfalui Irodáját. A betörés szerda éjjel történt, egyelõre rejtély, hogyan jutottak be az elkövetõk.

A zárak érintetlennek tûntek, az este gondosan bezárt hátsó ajtó azonban reggelre nyitva volt. „Olyasmi már elõfordult, hogy a temetõben található raktárunkból eltûntek a szerszámok, de ilyenre még nem volt példa. Mindent elvittek, csak a koporsókat, az irodabútorokat és néhány régi monitort hagytak itt. Ennek az esetnek nemcsak anyagi, hanem kegyeleti vonatkozásai is vannak – nyilatkozta lapunknak Kari Irén a vállalat igazgatója.
- A betörõk háromszázezres kárt okoztak, elvitték a számítógépeket, a fénymásolót, még a mikrohullámú sütõt is, illetve ötvenezer forintot a házi pénztárból. A veszteségeink pótlását a bevételünkbõl kell fedeznünk, így sajnos azok fogják megfizetni, akik igénybe veszik a szolgáltatásainkat. De ebbõl is tanultunk valamit, hamarosan beszerelik a riasztót. Eddig nem gondoltuk, hogy szükség lenne rá.”
Az eset annál szomorúbb, mivel alig egy hete került sor a kívülrõl is felújított, korszerûen felszerelt iroda ünnepélyes átadására. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a számítógépeken tárolt adatok nem vesztek el, bár jó részüket újra kell majd archiválni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!