2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Húsvétkor is biztonságosan!Forrás: berettyohir.hu
Utolsó módosítás: 2012-04-06 10:25:11
A berettyóújfalui rendõrkapitányság a húsvéti ünnepek idõszakában is fokozottan ellenõrzi a közlekedõket, amelynek legfõbb célja az ittas, valamint az agresszívan közlekedõ jármûvezetõk kiszûrése - rendõrségi közlemény.
A tapasztalatok szerint közútjainkon ilyenkor a forgalom növekedésével kell számolni. Sokan döntenek úgy, hogy az ünnepekre elutaznak, vagy éppen ekkor tudják családjukat meglátogatni. A hosszú utat megtett, hozzátartozóikhoz utazó, éjszaka autózó jármûvezetõk illetékességi területünkön „ébresztõ” jellegû ellenõrzéssel találkozhatnak, amelynek legfõbb célja az elalvásos balesetek megelõzése. Ennek során a jármûvezetõket jármûvükbõl kiszállítjuk és frissítõ italokkal (teával, kávéval) kínáljuk.
Korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy többen ittasan ülnek a volán mögé, kerékpárra, esetleg motorkerékpárra. Sokan tévesen úgy gondolják, hogy alkohol fogyasztása után kerékpárral (motorkerékpárral) közlekedni nem szabálysértõ. Az alkoholos befolyásoltság nem csak a reflexek lassulását eredményezi, de könnyelmûbbé is tesz. Mindez valamennyi közlekedõ testi épségének, életének veszélyeztetésével jár. Emiatt húsvétkor a rendõrség évek óta kiemelten kezeli az ittas vezetés elleni fellépést.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket és balesetmentes közlekedést kíván a Berettyóújfalu Rendõrkapitányság!
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!