2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Adócsökkentés a láthatáronForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-05-30 09:22:54
A telefonadó havi maximumát magánszemélyek után 400, céges ügyfelek után 1400 forintban húzná meg a parlament, és csökkentené a nagyobb zenei rendezvények belépõi utáni áfát is.

Már csak egyetlen szavazás választja el a parlamentet attól, hogy csökkentse a még életbe sem lépett telefonadót, és lehetõséget teremtsen arra, hogy olcsóbbak legyenek a zenei fesztiválok jegyei.

A képviselõk hétfõn szavaztak az idei év közi adócsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról. Elfogadták azt, amely idén magánszemélyek után havi 400, céges ügyfelek után 1400 forintban korlátozza a telefonszolgáltatók adókötelezettségét. A két hete elfogadott, de még hatályba nem lépett törvény úgy szól, hogy 700, illetve 2500 a havi maximum. Ez csak jövõre lesz tehát így, idén az alacsonyabb korlát lesz, már amennyiben a jövõ héten esedékes zárószavazáson is ugyanígy dönt a parlament. Erre minden esély megvan.

Ahogyan arra is, hogy a legalább ezer fõ elõtt zajló zenei rendezvények belépõjegye után ne 27, hanem 18 százalékos áfát kelljen felszámítani. Ez elvileg olcsóbbá tehetné a belépést, ha a rendezvényszervezõk átengednék az áfacsökkentést a fesztiválozóknak, de a Sziget Fesztivál rendezõcége nem engedi át.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!