2024. május 26. Vasárnap, Fülöp, Evelin.
 
Natura program és évzáró a Szivárvány óvodábanForrás: saját
Utolsó módosítás: 2012-06-15 10:27:57
Az évzárót megelõzõen a Szivárvány óvoda óvodásai az óvónõkkel és a dajka nénikkel egy nagyon gazdag natura programon vettek részt a sportpályán.

Már reggel elindultak a sportpályára, ahol a tízórait a szabadban fogyasztották el, majd következett a gazdag program. Volt itt „bogarászás” nagyítóval nézték meg a madarakat, madár les, távcsõvel figyelték meg a madarakat, de a játékok sem maradhattak el: frizbi, játék ugráló kötéllel, hullahopp karikával. Voltak még versenyjátékok (Repülj fiókám!, Gyertek haza fiókáim! Eldugni-megtalálni) , kötélhúzás és foci. A nap kiemelkedõ eseménye mégis csak a lovasbemutató volt, amit Pribék Imre, Sajó Imre, Bugyik Imre csikósok mutattak be. Krucsó Gyuláné vezetõ óvónõ elmondta, hogy az ovisok nagyon élvezték a bemutatót, megsimogatták a lovakat és fel is ültek a lovakra. Az óvoda dolgozói közül is néhányan megpróbálkoztak ezzel. Volt, akinek el kellett a segítség, hogy a lóra felüljön.–A vezetõ óvónõ kérte, hogy az újságon keresztül is tolmácsoljuk köszönetüket a csikósoknak a bemutatóért és fáradozásukért.

Az évzáróra ünneplõbe öltözött az óvoda. Krucsó Gyuláné a Szivárvány óvoda vezetõje köszöntötte a megjelent Tóth Ferenc polgármestert és feleségét Dr. Diószegi Annamáriát, Molnárné Kolozsvári Irént a Barsi Dénes Ált. Iskola igazgatóját, Simándi Jánosnét a Kerek egy ég alatt Óvoda és Bölcsõde vezetõjét, Balogh Sándorné tiszteletes asszonyt, a tanító néniket és minden kedves vendéget.

A rendezvényt a Leg a láb Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény projektzáró bemutatója nyitotta meg a nagycsoportosok néptánc csokrával. A táncokat betanította Szalkai Nikoletta néptánc pedagógus. Ezután az iskolába készülõ Napsugár csoportos, majd azt követõen a Katica kis – és középsõ csoportos gyerekek az év során tanultakból mûsorral kedveskedtek a vendégeknek. A Szivárvány óvoda kis lakói közül „szárnyat bontott” 14 iskolába készülõ gyermek: - Ács Levente, Benke László Zsombor, Erdei László Bence, Fábián Fruzsina, Gólián Viktória, Jónás Dzsenifer, Kõvári Kinga, Kurucz Gergõ, Lakatos Anna Judit, Muszka Alexandra, Pálfi Enikõ, Szabó Tamás, Szücs Ákos, Takács Zoltán - elbúcsúztak társaiktól, az óvoda dolgozóitól.

„A nagy idõ elérkezett:

Búcsúznak a hatévesek,

Búcsúznak az óvodától,

Mint fészkébõl a fecsketábor.”

Ezután a stafétabotot adták át. – Akik átadták és szalagot kötöttek: - Kõvári Kinga, Benke Zsombor és Muszka Alexandra. Akik átvették a stafétabotot: - Horváth Viktória, Veress Péter, Harsányi Janka. – A búcsúzó nagycsoportosok a szülõk segítségével virágot adtak át a velük foglalkozó felnõtteknek és a meghívott vendégeknek. A mûsorprogramok végén Krucsó Gyuláné megköszönte minden fellépõ ovisnak a szorgalmát, a színvonalas elõadásokat, és megdicsérte õket. A szülõknek és minden támogatónak is megköszönte az egész éves segítséget, támogatást.

A rendezvény Kerti partival zárult.

Cserép Imre

tudósító

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek