2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
E nélkül nem bõvülhet a foglalkoztatás Forrás: hirposta.hu
Utolsó módosítás: 2012-10-09 07:04:40
A foglalkoztatás bõvülése elképzelhetetlen gazdasági növekedés nélkül – jelentették ki egybehangzóan a kormány, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) és az Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) képviselõi a hétfõi budapesti fórumon, amelyet az MGYOSZ rendezett.

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelõs államtitkára szerint több és jobb munkahely akkor keletkezhet, ha lesz gazdasági növekedés, e nélkül nincs foglalkoztatásbõvülés.

Rolek Ferenc, az MGYOSZ alelnöke is a gazdasági növekedést nevezte a legfontosabbnak, hozzátéve: a gazdaság stagnálásából a foglalkoztatás csökkenése következik. Pataky Péter, az MSZOSZ elnöke úgy vélte, hogy valódi konszenzusra épülõ gazdaságpolitika és közteherviselés szükséges.


Idén június–augusztusban tovább folytatódott a foglalkoztatottak számának 25 hónapja tartó emelkedése az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva – emelte ki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt munkaerõ-piaci adatai kapcsán.

Bõvülõ foglalkoztatás

A Magyar Nemzet hétfõi számában arról ír: több mint négyszázezer ember szegõdött el idén hosszabb-rövidebb idõre mezõgazdasági idénymunkára. Az érintett munkavállalók szeptemberig 7,5 millió napot dolgoztak le, és kenyéradóik összesen 4,5 milliárd forint közterhet utaltak át az államkasszának.

Rogán Antal pénteken 2013 legfontosabb intézkedésének nevezte a munkahelyvédelmi akciótervet. Kiemelte: az adócsökkentések a Magyarországon mûködõ vállalkozások több mint 90 százalékának életét könnyíthetik meg.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!